Lidé se bojí, zda se osamocený vlk ve výběhu netrápí. Tady je vyjádření zooparku
Vlk žije ve výběhu sám už od roku 2014. Zdroj: zoopark
Chomutov

Chomutov – V chomutovském zooparku v poslední době zaznamenali hned několik dotazů, které se týkaly zdejšího osamoceného vlka. Lidé se ptají na jeho zdravotní stav, zajímá je, zda se zvíře samo ve výběhu netrápí.

Vlk se nachází ve výběhu za restaurací Tajga, už několik let je tady sám a většinou jen tak polehává v trávě. Tento vlk se do chomutovského zooparku dostal jako jeden ze čtveřice vlčích sourozenců, kteří byli do zooparku dovezeni v roce 2002 z pražské zoologické zahrady. Během let došlo k přirozené redukci této skupiny, takže když v roce 2014 uhynul předposlední z vlků, zůstal ve výběhu už jen tento poslední vlk.

Podle pracovníků zooparku k osamocenému vlkovi nelze další zvíře do výběhu ale v žádném případě přidat. Další vlk by ho totiž zcela určitě nerozveselil, ale spíše pořádně naštval. Mezi zvířaty by docházelo k neustálým potyčkám s nevyhnutelně fatálním zakončením.

Vlk je samotářské zvíře i ve volné přírodě. Zvláště starý vlk už společnost nevyhledává. Vlčí senior je navíc také velmi konzervativní a těžce by snášel i přestěhování do jiného výběhu, tak výraznou změnu by nejspíš ani dlouho nepřežil.

Podle pracovníků zooparku je v současné době vlk i přes svůj vysoký věk v dobré kondici a i nadále bude vítat návštěvníky. V budoucnu plánují v zooparku chov vlků zachovat. Už se uvažuje i o výstavbě nového výběhu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru