Chomutov ¬- Velké betonové kusy, které na první pohled nemají využití, Technické služby v Chomutově recyklují a vyrábějí z nich další stavební materiál. Výsledná betonová drť se dostane zpět k veřejnosti, lidé si ji mohou odvézt ze skládky pro vlastní použití. Tato služba je zpoplatněna, za tunu drceného betonu zaplatíte 126 korun.

beton2210

Tisíce tun betonu se na skládku dostalo z různých rekonstrukcí či demolicí ve městě. „Zrecyklovali jsme jej pomocí mobilního drtiče s pásovým podvozkem. Vzniklo tak kamenivo o výsledné frakci 0 až 63 milimetrů," uvádí vedoucí provozovny Odpadového hospodářství Marek Pohl. Materiál lze použít jako náhradu kameniva do konstrukčních vrstev komunikací, k terénním úpravám, zásypům inženýrských sítí nebo do podloží chodníků.

Kromě betonu recyklují chomutovské Technické služby i další odpady, z asfaltu vyrábějí stavební materiál, z bioodpadu kompost.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru