Chomutov - V Podkrušnohorském zooparku se uskuteční křtiny čtyřčat. V rámci oslav Dne zvířat totiž dostanou jména čtyři čtyřměsíční mláďata rysa karpatského. Kromě toho čeká na návštěvníky bohatý program na na děti překvapení. Akce se koná 4. října.

V chomutovském zooparku se chystá Den zvířat. Jména pro rysata navrhovali sami návštěvníci prostřednictvím facebookových stránek zooparku. "Ta nejzajímavější postoupila do užšího výběru a z nich nyní opět lidé vybírají, která se jim nejvíce líbí. Tři samičí jména s nejvíce body a jedno samčí zvítězí," uvedla vedoucí propagace zooparku Martina Pelcová. Samičky se tak mohou jmenovat například Lara, Elza nebo Tina. Samec může být třeba Muspy nebo Diamont. Vše ale záleží na veřejnosti, ta může vybírat jména ještě v těchto dnech. Mláďata pokřtí známý režisér Juraj Jakubisko.

Po slavnostním křtu přivítají návštěvníci ve výběhu pandu červenou, děti i dospělí si vyzkouší jízdu na dvoukolových vozítkách, takzvaných segway, a shlédnou kouzelnické vystoupení, divadelní pohádku nebo si zatančí a zasoutěží. Zajímavé budou také ukázky sokolnictví, děti potěší malování na obličej. Jeden bod programu však stále zůstává zahalen pavučinou překvapení. Při oslavách totiž zástupci zooparku odhalí novou dětskou atrakci. Jakou, to však dopředu nikdo neví.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru