Tohle je první miminko letošního roku! Malého Jakuba a maminku navštívili v porodnici hejtman a starostové
Malý Jakub celou slávu spokojeně prospal. Foto: MěÚ/Josef Dušek
Chomutov

Kadaň/Jirkov – Pouhých pětadvacet vteřin po půlnoci na Nový rok se do světa rozkřičel malý Jakub Hrabal z Jirkova. Stal se tak vůbec prvním dítětem, které se v České republice v roce 2018 narodilo. Jakub přišel na svět v kadaňské porodnici.

Ve středu maminku s miminkem přišli navštívit do nemocnice starostové Jirkova a Kadaně a také hejtman Ústeckého kraje. A nepřijeli s prázdnou, rodina dostala věcné i finanční dary. Starosta Jirkova Radek Štejnar přinesl mimo kytičky a dárečků také symbolický šek na deset tisíc korun jako dar od jirkovské radnice. „Je to vůbec poprvé, co má Jirkov prvního občánka České republiky, naprosto výjimečná událost,“ dodal k mimořádnému daru. Peníze uvolnil ze svého fondu starosty. Finanční dar obdrží rodina prvního letošního občánka také od kraje. O jeho výši budou ještě rozhodovat krajští radní.

0301malyjirkovacek

Starosta Jirkova s rodiči malého Jakuba – Danielou a Martinem Hrabalovými – nad postýlkou. Foto: MěÚ/Josef Dušek

Malý Jakub se narodil Daniele a Martinu Hrabalovým jen pár vteřin po půlnoci. „Věděli jsme, že to bude 1. ledna. Ale že tak brzy, to jsme vážně netušili,“ usmíval se šťastný tatínek. Klučina po narození měřil 50 centimetrů a vážil 3670 gramů. Doma na něj čeká ještě bráška Tadeáš (2,5 roku). A možná to nebude poslední sourozenec, rodiče totiž přiznali, že by rádi i holčičku.

A malý Jakub? Ten celou slávu a veškeré focení, natáčení a blahopřání spokojeně prospal v postýlce. „Hlavně ať je zdravý. Pak děti přinášejí jen a jen radost,“ popřál rodině na závěr starosta Jirkova.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru