Pronásledovat a otravovat. Ředitel strážníků chce Jirkov vyčistit od pobudů a feťáků
Ředitel městské policie Martin Řehůřek.
Chomutov

Jirkov - Opilci, feťáci a různí pobudové, kteří žebrají, rozhrabávají popelnice a na ulici nabízejí kradené parfémy. To je skupina lidí, na které se nyní zaměřili jirkovští strážníci. Pracovně jim říkají ´slimáci´.

„Tihle lidé se také různě plazí po městě a zanechávají za sebou nechutnou stopu,“ vysvětluje přiléhavost výrazu nový ředitel městské policie Martin Řehůřek. Strážníci mají za úkol během služby tyhle různé podivné existence vyhledávat, pronásledovat a v rámci svých zákonných možností otravovat, aby jim pobyt ve městě znepříjemnili. Mohou je třeba vykázat z místa nebo předvést na policejní služebnu kvůli zjištění totožnosti. Jak Řehůřek doplnil, jednou z jeho priorit je město od feťáků, pobudů a opilců vyčistit.

Zmíněná skupina lidí má na svědomí celou řadu přestupků, kterými ostatní obtěžují. Jde například o zapáchající opilce přespávající na zastávkách MHD, bezdomovce žebrající u marketů nebo pobudy, kteří močí na ulici či rozhrabávají popelnice.

Nezřídka jde o lidi hledané Policií ČR, jako tomu bylo i v případu z konce roku. Strážníci si v Nových Ervěnicích všimli muže, který odpovídal popisu hledané osoby. Předvedli ho na policejní služebnu a už tam zůstal – na dotyčného byl totiž opravdu vydán příkaz k zatčení, jelikož se vyhýbal soudu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru