Během silvestrovského víkendu se zranilo 16 lidí, na Chomutovsku se stalo devět nehod
Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj - Během silvestrovského víkendu, od pátku do pondělí, vyjížděli dopravní policisté v Ústeckém kraji k 72 dopravním nehodám a haváriím. Šestnáct lidí bylo zraněno. 

V pátek došlo k 18 nehodám, v sobotu k 25, v neděli k 9 a v pondělí k 20 nehodám. Konkrétně na Děčínsku se stalo 10, na Chomutovsku 9, na Litoměřicku 8, na Lounsku 8, na Mostecku 5, na Teplicku 15 a na Ústecku 15 nehod. Dálniční oddělení eviduje 2 bouračky. Nikdo nebyl naštěstí usmrcen. Těžce zraněn byl jeden člověk a lehké zranění utrpělo 15 osob. Hmotná škoda byla vyčíslena na 2 770 000 korun.

"Nejčastější příčinou dopravních nehod byla nepřiměřená rychlost, a to ve 29 případech. V 15 případech byl příčinou nesprávný způsob jízdy, v 8 případech nedání přednosti v jízdě a ve 2 případech nesprávné předjíždění. Pod vlivem alkoholu bylo 9 účastníků dopravních nehod," sdělila policejní mluvčí.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru