Jakub, Pavlínka, Láďa, Ema, Kristýnka a Minch Phuc. Tohle jsou první miminka v Ústeckém kraji
Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj - Nemocnice v Ústeckém kraji už znají svá první letošní miminka. Narodili se tři kluci a tři holky. Miminko, které přišlo na svět jako první v kadaňské nemocnici, se stalo i prvním miminkem narozeným v České republice vůbec.

V kadaňské nemocnici se jako první narodil Jakub Hrabal z Jirkova. Na svět si opravdu pospíšil, narodil se už v první minutě po půlnoci. Ve středu maminku s novorozencem navštíví hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a starosta Jirkova Radek Štejnar. Pro maminku i miminko mají nachystané různé dary, včetně finančních. Od města Jirkova dostane rodina 10 tisíc korun.

Hodinu po půlnoci se narodilo první miminko v teplické nemocnici. Holčička Pavlínka přišla na svět přesně v 1.08 hodin, měří 51 centimetrů a váží 3 300 gramů. Maminkou je Petra Nováková z Teplic.

Druhým novorozencem narozeným v porodnici spadající pod společnost Krajská zdravotní byl 1. ledna chlapec Ladislav v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Na svět přišel v 5.39 hodin. Vážil 3 500 gramů, měřil 50 centimetrů. Porodila ho Tereza Mastíková z Ústí nad Labem.

V chomutovské porodnici se radovali ze svého prvního miminka v 12.43 hodin. Maminka Iveta Vojtěchová z Chomutova porodila holčičku Emu vážící 3 200 gramů a měřicí 52 centimetrů.

O více než dvě hodiny později přivítali na světě svého prvního novorozence roku 2018 také zdravotníci z mostecké porodnice. V 15.02 hodin se zde narodila holčička Kristýna, která vážila 3 180 gramů a měřila 50 centimetrů. Maminkou je Adéla Šváchová z Loun.

Na svého prvního novorozence si museli až do 2. ledna počkat lékaři a sestřičky z porodnice v Děčíně. Maminka Thi Bich Hanh Nguyen z Jílového u Děčína tady v 8.20 hodin porodila syna Minch Phuc Nguyen, který po vážil 3 000 gramů.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru