Chomutov bude v příštím roce investovat 100 milionů do škol, žáci dostanou moderní učebny
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Sto milionů korun bude v příštím roce investovat město Chomutov do škol. Na všech základních školách vzniknou nové učebny jazyků, fyziky, chemie či nové dílny. „Součástí projektu je také vybudování bezbariérových přístupů do škol a sociálních zařízení. Do budov budou zakoupeny schodolezy,“ popisuje projekt náměstek primátora David Dinda.

Prvních jedenadvacet milionů korun město vynaloží na stavební úpravy v jednotlivých školách. „V současné době je vyhlášeno výběrové řízení na stavební práce, které bude ukončeno 12. ledna. Stavební práce by měly začít nejpozději v dubnu příštího roku,“ dodává projektová manažerka Petra Brožíková.

Ve školách vznikne osm nových učeben jazyků a informačních technologií, tři učebny fyziky, dvě chemické laboratoře, dvě dílny, z nichž jedna bude vybavena modelovým obráběcím pracovištěm včetně speciální počítačové technologie a jednoho multifunkčního televizního školního studia. „Ve školách bude také vybudováno šest školních poradenských pracovišť, která budou účinněji poskytovat odbornou podporu školám, žákům, pedagogům i rodičům,“ popisuje Brožíková.

Projekt město vyjde na 10 milionů korun, zbývajících 90 milionů poskytne Integrovaný regionální operační program v rámci výzvy Infrastruktura do základních škol.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru