VIDEO: V zatopeném lomu někdo „pohřbil“ čtyři volkswageny. Jedno z aut bylo ukradené v Chomutově
Policisté a hasiči vytahují vraky aut od čtvrtečního rána. Kvůli špatnému přístupu k vodě a klimatickým podmínkám může celá akce trvat až do večerních hodin. Foto: Policie ČR
Chomutov

Teplicko – Policisté od čtvrtečního rána vytahují ze zatopeného lomu Vápenka u Lahoště na Teplicku čtyři vraky aut. Jedná se s největší pravděpodobností o vozidla, která byla v uplynulých třech měsících odcizena na dvou místech Ústeckého kraje a v jednom případě také na Karlovarsku.

Vraky aut našli ve vodě amatérští potápěči, kteří na místě pořídili fotografie vozů. Následně se obrátili na policii. Podle fotek od potápěčů se jedná o tři vozidla značky VW Golf a jedno vozidlo VW Passat. Podle registračních značek, které jsou na autech, byly vozy ukradené.

Podle informací od kriminalistů se jedná o vozidla, která byla v uplynulých třech měsících odcizena v Teplicích, Chomutově a Karlových Varech. „Poté, co budou všechna vozidla z lomu vytažena, převezou se na policejní parkoviště, kde je ohledá kriminalistický technik. Zároveň budou policisté zjišťovat, zda VIN kódy vozidel odpovídají registračním značkám a tudíž se skutečně jedná o odcizená auta,“ sdělil policejní mluvčí Daniel Vítek.

2812vrak

Policisté vytahují auta z lomu od čtvrtečního rána. Pomáhají jim profesionální hasiči z Ústí nad Labem s vyprošťovacím vozidlem a tepličtí hasiči, kteří s pomocí člunu umístili na hladinu norné stěny, aby se zabránilo šíření provozních kapalin, které z aut unikají. Kvůli špatnému přístupu k vodě a klimatickým podmínkám může celá akce trvat až do večerních hodin. První auto bylo na břeh vytaženo po poledni.

2812vrakuhor

Během náročné akce policisté a hasiči zažili i úsměvnou chvilku. Hned v prvním vytaženém voze objevili živého úhoře (na snímku). „Tento poněkud netradiční způsob rybolovu se ale vzhledem k vynaloženým nákladům zřejmě neuchytí, úhoř putoval zpět do vody,“ komentoval „rybářský“ úlovek s nadsázkou policejní mluvčí.

Skupina amatérských potápěčů, která vraky aut našla, zveřejnila z ponoru video

https://www.youtube.com/watch?v=tjv8k0o_6SA

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru