V Šafaříkově ulici porostou nové hlohy a dub
Sázení stromů. Foto: TS Chomutov
Chomutov

Chomutov - Nové stromy a keře vysazují technické služby v Šafaříkově ulici. Tato výsadba je letos poslední.

“V letošním roce jsme vysázeli několik tisíc nových keřů a desítky stromů po celém městě. Důvody jsou různé, zakládáme nové záhony, dosazujeme ty stávající nebo nahrazujeme pokácené stromy. Při určování vysazovaných druhů bereme ohledy na to, zda se do daného místa hodí a bude se jim tam dařit. Reagujeme také na přání obyvatel, pokud je to možné,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Nová výsadba v Šafaříkově ulici je náhradou za pokácené stromy v rámci rekonstrukce ulice. “Vysadíme tam třináct kusů stromů, tedy jeden buk převislý a dvanáct hlohů. Dále několik desítek keřů, především jalovce a dřišťály,” popsal vedoucí provozovny zeleně Daniel Voborník.

Letošní největší výsadba se konala na Zadních Vinohradech. Mezi cyklostezkou a silnicí zasadili pracovníci organizace necelé dvě tisícovky sazenic meruzalky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru