Policie upozorňuje na výskyt falešných e-mailů: Dávejte pozor, kam posíláte peníze
Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj - Krajští policisté v těchto dnech přijali trestní oznámení týkající se podvodných emailových výzev k určitým platbám. V souvislosti s tím chtějí veřejnost upozornit na výskyt falešných emailů v Ústeckém kraji a nabádají tak k vyšší obezřetnosti při zadávání plateb.

V jednom z případů zatím neznámý odesilatel zneužil emailovou adresu vedoucího pracovníka příslušné organizace a prostřednictvím této komunikace na emailovou adresu „odpovědného podřízeného pracovníka“ zažádal o zaslání platby na účet do zahraničí. Tato platba neproběhla jenom díky opatrnosti ekonomky organizace.

"Pokus o podvodnou výzvu k platbě se objevil i mezi firmami, které spolu obchodují. Policisté jako účinnou ochranu doporučují řádné ověření plateb či požadavků na převod finančních prostředků ještě před jejich zadáním," uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru