Nová ulice v Jirkově se bude jmenovat Ke Koupališti
Zdroj: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Obyvatelé rodinných domů na severovýchodním okraji Jirkova budou bydlet v ulici Ke Koupališti. Rozhodli o tom jirkovští zastupitelé, kteří pro nově vznikající ulici schválili název navržený lidmi.

Dnes se lokalitě zatím říká ´Na Skalce´, podle nedaleké ulice. Město v prostoru bývalých zahrádek buduje inženýrské sítě a dopravní infrastrukturu, během příštího roku plánuje pozemky prodat zájemcům. Vyroste tu celkem třicet rodinných domů.

Pojmenování schválené zastupiteli vychází z místopisu. Skrz lokalitu vede cesta k Novomlýnskému rybníku a dál potom k červenohrádeckému koupališti. Jedním z návrhů byl i název Novomlýnská, v Jirkově už ale existuje ulice podobného jména - Mlýnská.

Radnice při hledání názvu uspořádala internetovou anketu mezi obyvateli. Návrhů přišlo několik desítek. Řada z nich byla místopisná (např. Sadová, U Drůbežárny, Pod Vrchem), další navrhovali pojmenovat ulici po významných osobnostech. Ať už místních (MUDr. Záleského, Kühnova, plk. Seidla) nebo celostátních (Jana Třísky, Václava Havla). Nechyběl ani podnět k pojmenování po největším Čechovi vůbec – ulice Járy Cimrmana.

Zastupitelé nakonec odsouhlasili navržený název Ke Koupališti a také prodloužení navazující ulice Křižíkova. Další zajímavé nápady, především ty odkazující na místní osobnosti, plánuje městský úřad využít v budoucnu pro další nové ulice.

(jd)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru