Lukáškovi, který trpí svalovou dystrofií, se splnilo přání. Pojede na svoji vysněnou dovolenou
Lukášek může díky štědrému daru vyrazit k moři. Foto: facebook/Nadační fond Cesta proti bolesti
Chomutov

Jirkov – Na tradičním Jirkovském charitativním adventu se dělaly dobré skutky a plnila přání. Prvňáček Lukáš Munt, který trpí svalovou dystrofií, se přímo zde dozvěděl, že díky štědrému dárci může odjet na svoji vysněnou dovolenou.

Lukáš se kvůli své nemoci pohybuje na vozíku a cestování je pro něj proto problematičtější. Přesto se chtěl s rodiči moc podívat k moři. Díky velkorysému daru společnosti Saller group i řady drobných dárců, kteří přispívali na transparentní účet, se mu jeho přání splní.

Jedenáctý ročník Jirkovského charitativního adventu, který se konal v pondělí a úterý, vynesl rekordní výtěžek. Školáci, senioři, děti z dětského domova a další dobrovolníci ve stáncích prodali výrobky za 172 483 korun. Peníze půjdou na konto Nadačního fondu Cesta proti bolesti, který je rozdělí na dvě části. Zaplatí za ně zvedací plošinu do auta sdružení Prohandicap, kterým rozváží postižené děti, a hipoterapii pro dvouletého postiženého klučinu Filipa Žaluda.

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru