Obec na úpatí Krušných hor nově zdobí 45 okrasných jabloní
Starosta Jiří Rejman a místostarosta Zdeněk Kovalík u první jabloně na začátku Karlovarské ulice. Foto: ČEZ, Ota Schnepp
Chomutov

Perštejn – Perštejn má 45 nových stromů. Výsadbu okrasných jabloní zaplatila z části Nadace ČEZ, která obci v rámci grantu Stromy poskytla příspěvek ve výši 149 985 korun.

Odborná zahradnická firma vysázela 30 stromků v Karlovarské ulici a 15 stromků v Lesní ulici. „Jak Karlovarská ulice, která je spojnicí mezi silnicí I/13 a centrem obce, tak i Lesní se zástavbou rodinných domů, mají to své. Lesní lemují právě pěkné rodinné domy a Karlovarská má z jedné strany hotel s restaurací a z druhé přírodní areál památníku zaniklých obcí Chomutovska. Něco v nich ovšem stále chybělo, a to více vzrostlé zeleně. Nyní se ráz obou ulic změnil k lepšímu, což dokazují i příznivé ohlasy místních obyvatel,“ řekl perštejnský starosta Jiří Rejman u příležitosti zakončení projektu výsadby.

1112stromylesni

Pohled na začátku prosince právě vysazené okrasné jabloně v Lesní ulici. Zdroj: webové stránky obce

Celkové náklady na novou výsadbu spočítala obec na bezmála 242 360 korun, přičemž od Nadace ČEZ požadovala a také díky grantu Stromy získala 149 985 korun. Zbývající částka pak šla z obecního rozpočtu. „Výsadba nových dřevin proběhla na začátku prosince a byla zároveň náhradní výsadbou za staré, přerostlé a nemocné stromy, které jsme museli v obci dříve pokácet,“ doplnil místostarosta Zdeněk Kovalík.

Česká města a obce s podporou Nadace ČEZ obnovují či nově vysazují stromořadí od roku 2011 a desítky jich přibyly i letos. „Velký zájem o výsadbu nebo obnovu alejí nás nesmírně těší. Je vidět, že si lidé uvědomují význam zeleně v blízkosti svého bydliště. K nejoblíbenějším nově vysazovaným stromům patří lípa, dále dub s javorem a jako třeba v Perštejně různé druhy jabloní,“ dodala ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

1112stromykarlovarska

Pohled skrz bránu památníku zaniklých obcí Chomutovska na právě nově vysazené okrasné jabloně v Karlovarské ulici.   Zdroj: webové stránky obce

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru