VIDEO: Jirkov rozsvítil vánoční strom a nově vyzdobené náměstí
Dvanáctimetrový smrk věnovala Jirkovu rodina z Droužkovic. Město má pro vánoční strom speciální sadu ozdob. Video a foto: město Jirkov/Josef Dušek
Chomutov

Jirkov – Jirkov je od úterního podvečera vánočním městem. Na Mikuláše tady rozsvítili vánoční světelnou výzdobu i vánoční strom na náměstí, vše zakončil ohňostroj.

Program v centru města začal už ráno Mikulášskými trhy. Děti z mateřinek ozdobily stromky v rohu náměstí, vyfotily se s Mikulášem a čertem, dostaly dárky a také se mohly svézt na kolotoči. Odpoledne na pódiu vystoupila Irena Budweiserová s doprovodem, o hlavní program se postaralo Divadlo V Pytli. Následně starosta města rozsvítil vánoční strom a okolní vánoční výzdobu, celý večer završil ohňostroj.

Pro vánoční strom má město speciální sadu ozdob, které přímo pro Jirkov navrhla společnost MK Mont zhruba před třemi roky. Špička je ve tvaru hvězdy, na větvích visí zlaté a červené vánoční koule, světelné řetězy a stroboskopické žárovky. Letos radnice zakoupila nové světelné řetězy na stromy kolem náměstí. Koruny lip září teplou bílou barvou.

Příští týden bude v Jirkově patřit trhům. Stánky budou tentokrát v Kostelní ulici stát celých pět dní. V pondělí a úterý 11. a 12. prosince se budou konat trhy charitativní, pak se trhy promění v klasické vánoční, které potrvají až do pátku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru