VIDEOREPORTÁŽ: Tady bojují s rakovinou. Krajská zdravotní sem investovala už stovky milionů korun
Součástí prezentace investic do Komplexního onkologického centra bylo otevření nové lékárny. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Ústecký kraj - Krajská zdravotní pokračuje v revitalizaci Centra komplexní onkologické péče Krajské zdravotní - Masarykovy nemocnice, v areálu V Podhájí.

V pondělí 4. prosince 2017 zde uvedla do provozu novou Nemocniční lékárnu KZ, již šestou v rámci pěti nemocnic, které Krajská zdravotní spravuje. Ukázala také novou fasádu, kterou společně se zateplením objektů druhého areálu Masarykovy nemocnice získaly. Vedení společnosti a nemocnice zároveň prezentovalo přeměnu onkologického oddělení a oddělení nukleární medicíny jako součástí Komplexního onkologického centra (KOC) ústecké Masarykovy nemocnice, která začala s příchodem nového představenstva společnosti v roce 2014, a jež spočívala v zásadní modernizaci prostor a přístrojového vybavení KOC.

Krajská zdravotní do svých pracovišť KOC v Ústí nad Labem a Chomutově dodnes investovala - s významnou investiční pomocí Ústeckého kraje - více než půl miliardy korun. Prezentaci, která informovala také o právě realizovaných a nejbližších připravovaných investičních akcích v ústecké nemocnici, provedli Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní, Ing. Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, MUDr. Aleš Chodacki, náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní a MUDr. Josef Liehne, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

VIDEOREPORTÁŽ

https://www.youtube.com/watch?v=k44x0f6spCk

"Pro nás je důležité, že zakončujeme to, co jsme si před čtyřmi lety předsevzali, tzn. vybudování zařízení Komplexního onkologického centra, jednoho z patnácti v České republice. Nyní byla dokončena revitalizace budovy, tedy nová fasáda, zateplení, výměna oken a všechno, co s ní souvisí. Současně můžeme slavnostně otevřít lékárnu, šestou v rámci Krajské zdravotní. Náklady na realizaci obou součástí jediného projektu přesáhly 18 milionů korun. Zbývá vybudovat parkoviště včetně nového oplocení, novou vjezdovou bránu, upravit terapeutické prostory na oddělení nukleární medicíny a s tím související příjem a skladování radiofarmak," přiblížil Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní. "Blíží se tu ale konec provozu lineárního urychlovače, jehož životnost je deset let. Pokud chceme pokračovat v nastoupeném trendu, musíme ho v roce 2019 nahradit přístrojem novým," upozornil Ing. Jiří Novák na to, že s investicemi do Centra komplexní onkologické péče Krajská zdravotní počítá i nadále.


  • Krajská zdravotní, a. s., do Centra komplexní onkologické péče V Podhájí investovala s důsledným využíváním dotačních titulů a za finanční investiční podpory Ústeckého kraje 281 milionů korun

"Sluší se poděkovat představenstvu a vedení Ústeckého kraje, které se od nástupu nového představenstva zasadilo o to, že můžeme dnes výsledky takto prezentovat, že máme zachováno Komplexní onkologické centrum Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem a zejména spolupracující onkologické oddělení chomutovské nemocnice. To bylo zásadní, když pan ministr Němeček po řadě usilovných jednání pod vedením pana předsedy představenstva Ing. Nováka souhlasil a do věstníku ministerstva připsal onkologické pracoviště chomutovské nemocnice ke KOC ústecké Masarykovy nemocnice jako spolupracující," připomněl Ing. Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní. "Podobné boje nás budou čekat, protože představenstvo stále má záměr zřídit kardiochirurgii respektive Komplexní kardiovaskulární centrum," dodal generální ředitel společnosti.

Fotogalerie

Další investice v krajské nemocnici

"Jsem velice rád, že kromě revitalizace areálu KOC v Podhájí probíhají v Masarykově nemocnici i další významné stavební akce. Administrativní nástavba na dětském pavilonu v areálu na Bukově, kam se přestěhuje zázemí anesteziologie, umožní přemístit dětskou jednotku intenzivní péče (JIP) do přízemí tohoto pavilonu blíže k rentgenům a emergency. Významnou akcí, která právě byla zahájena, je vybudování následné rehabilitace v pavilonu T, kam se oddělení přesune ze stávajících prostor. Třetí významná akce už byla zmíněna - vybudovat kardiochirurgii a s ní související nový pavilon, kde jsme ve stádiu přípravy projektu. Jsem za to velice rád, moc děkuji a těším se, že pod vedením tohoto managementu a představenstva Krajské zdravotní naši nemocnici vylepšíme a zdokonalíme, aby opravdu byla na špici v České republice," zdůraznil MUDr. Josef Liehne, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru