Do ulic Chomutova vyjely v pondělí poprvé sypače
Sypače projížděly ulice po celé dopoledne.
Chomutov

Chomutov – Chomutovské technické služby letos poprvé vyjely do ulic odklízet sníh. Sypače s pluhy se na silnicích objevily už před čtvrtou hodinou ranní. “V noci sněžilo a k ránu se začal sníh na komunikacích držet. Technik proto okamžitě do ulic vyslal všechny sypače,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Sypače projížděly ulice po celé dopoledne. Po ránu nejprve musely posypat hlavní trasy autobusů a trolejbusů, poté páteřní komunikace. “Jako první vyjely dva sypače a dvě multikáry. Se začátkem pracovní doby přibyly malotraktory a pracovníci začali ručně odklízet úseky, kam se technika nedostane, tedy schodiště, lávky a podobně,” uvedl vedoucí provozovny komunikací Vladimír Hurník.

Podle stanoveného harmonogramu musejí technické služby nejprve odklízet sníh z hlavní trasy autobusů a trolejbusů, ty musejí být bez problémů sjízdné do čtyř hodin. Páteřní komunikace musejí být sjízdné do dvanácti hodin. V případě hustého sněžení projíždějí sypače hlavní úseky a páteřní komunikace stále dokola.

0412snihrucnicisteni

Z míst, kam se technika nedostane, museli pracovníci technických služeb sníh odklízet ručně.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru