Na Jirkov dohlíží už přes čtyřicet kamer. Do budoucna by se mohly objevit třeba i v podchodech
Starosta Radek Štejnar coby velitel městské policie ve velíně, který už obsahuje záběry z třiačtyřiceti kamer. Foto MěÚ /Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - O dvě nové kamery se letos na podzim rozšířil dohlížecí systém jirkovské městské policie. Její ředitel Martin Řehůřek chce v rozšiřování kamerové sítě pokračovat.

Nové kamery dohlížejí na Nové Ervěnice, jedna z domu čp. 1064 v ulici Osvobození, druhá z činžáku čp. 1124 v ulici K.H. Máchy. Městská policie je pořídila díky projektu prevence kriminality. Kamerový systém už nabobtnal tak, že bude nutné přestěhovat místnost s obrazovkami do větších prostor.

„Nejenže už současné prostory nevyhovují, chceme také velín uspořádat tak, aby mohlo pult ovládat více osob,“ osvětluje další důvod ředitel strážníků. Chce totiž ke kamerám přijmout na každou směnu ještě alespoň jednoho pracovníka. Nyní systém ovládá vždy pouze jeden strážník.

Nový ředitel chce navíc počet kamer rozšířit ještě o další. „Třeba do parku ve Smetanových sadech nebo do vnitrobloku mezi ulicemi U Sauny a Alešova, kde je dětské hřiště,“ vyjmenovává konkrétní místa. Pod kamerami by rád měl také všechny podchody, aby se lidé při průchodu cítili bezpečně.

Na pořádek v Jirkově dohlíží už třiačtyřicet kamer, z toho tři jsou stacionární. Všechny ostatní jsou otáčivé, takže jejich dohled je daleko větší. Sedmnáct jich je v oblasti Nových Ervěnic, zhruba stejný počet na horních sídlištích. Další jsou nainstalované ve středu města či na okraji Březence.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru