U Penny Marketu už s lahváčem nikdo stát nebude! Jirkov rozšířil zákaz pití alkoholu o další lokality
Mapa oblastí, kde je zakázáno pít na veřejnosti alkohol. Foto MěÚ Jirkov
Chomutov

Jirkov - Prostor mezi domy ve Studentské ulici, okolí Penny Marketu nebo další části Nových Ervěnic a ulice Na Borku. To jsou místa, kam město Jirkov rozšířilo zákaz pití alkoholických nápojů na veřejnosti. Celkem už je takových míst ve městě přes padesát.

„Nová místa jsme do vyhlášky přidali především na základě připomínek městské policie. Jedno si pak vyžádal řetězec Penny Market,“ doplnil k tomu Miroslav Duchoň, vedoucí právního odboru. V případě zmíněného marketu jde o obchod na hranici Jirkova a Chomutova, u kterého často postávají partičky bezdomovců s pivem či krabicovým vínem.

Ve staré vyhlášce bylo kromě všech autobusových zastávek a podchodů vyjmenováno 45 veřejných prostranství, kde se nesmí pít alkohol. V nové už jich je 52, a to od centra až po periferii Jirkova nebo Červený Hrádek. Alkoholem se rozumí nápoje s více než 0,5% ethanolu, takže pít se nesmí třeba ani ovocné pivo.

Přímo v centru města je povolena výjimka na zahrádkách a předzahrádkách restaurací, a to od 7 do 22 hodin. Zákaz také neplatí během kulturních akcí, které jsou ve vyhlášce rovněž vyjmenované. Novou vyhlášku schválili na svém posledním zasedání zastupitelé, a to bez připomínek.

Nová prostranství, kde je zakázáno pít alkohol na veřejnosti

46. Ul. Na Borku – prostor z boku domu č. p. 1600 (v místě bývalého stánku s občerstvením) a dále prostor ohraničený okolím výměníkové stanice (poblíž č. p. 1600) až k zařízení Innogy až k přivaděči. 47. Ul. Na Borku – prostor ohraničený zadními trakty panelových domů č. p. 1606- 1612 a korytem přivaděče. 48. Chodník u křižovatky ulic Ervěnická a Palackého ohraničený domem č. p. 1032 (podél obvodu domu) až po č. p. 1010 ul. Ervěnická. 49. Prostor zahrádek naproti Penny marketu v ul. Hrdinů od chodníku vedoucího k podchodu na sídliště Písečná až k zastávce MHD v ul. Hrdinů (jde o prostor sloužící k umístění cirkusů a kolotočů). 50. Prostor ohraničený komunikací směřující do Chomutova včetně parkoviště u Penny marketu v ul. Hrdinů až ke komunikaci ul. Hrdinů č. p. 1156-1159, dále kolem celého objektu Penny marketu včetně svahu pod ul. Hrdinů č. p. 1201-1204. 51. Atrium ul. Studentská – prostor ohraničený domy č. p. 1261-1262 a č. p. 1258- 1260 včetně schodů vedoucích do č. p. 1261 a 1262, zadní trakt ul. Studentská č. p. 1258-1260 až ke garážím v ul. Studentská. 52. Atrium ul. Studentská – prostor ohraničený domy č. p. 1256-1257 a č. p. 1253- 1255 a objektem výměníkové stanice.

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru