Chomutov – Zatímco na sklonku června nervózně poposedával u počítače a čekal, až na draftu NHL zazní jeho jméno, nyní už má za sebou nováčkovský kemp v nejlepší hokejové soutěži světa. „Beru to jako dobrou zkušenost, protože jsem zažil něco jiného než u nás v Čechách. Jsem rád, že mi Anaheim dal šanci, abych ukázal, co ve mně je," těší jej příprava s mladými hráči Ducks.

kase227

„Čekal jsem lepší pozici"

V odhadech před dražbou hokejových mladíků z celého světa figuroval pirátský talent Ondřej Kaše na osmém místě mezi hráči působícími v Evropě, nakonec si jej v sedmém kole jako 205. v pořadí vybral Anaheim (psali jsme zde). „Nervozita se objevila, čekal jsem lepší pozici," vrací se Ondra do posledního červnového víkendu. Překvapením pro něj bylo i jméno klubu. „Hodně sem jezdili skauti Bufalla a Chicaga, Anaheim jsem vůbec nečekal," říká hokejista, který první týden v červenci vyrazil do slunné Kalifornie na kemp nováčků.

Dopoledne hokej, odpoledne zábava

A jak tamní program vypadal? „Dopoledne jsme se rozcvičili, trénovali asi hodinu na ledě a hodinu v posilovně. Také jsme měli video, na kterém nám ukazovali, co by chtěli hrát. Všechno trvalo zhruba do dvanácti. Odpoledne jsme měli program mimo hokej," přibližuje Ondřej, „jednou jsme šli na pláž, navštívili jsme firmu Oakley nebo jezdili na motokárách. Snažili se nám pobyt zpestřit."

Anaheim svým položením nepatří mezi vyloženě hokejové destinace, podnebí tady láká spíše k hrátkám v moři. „Venku má člověk pocit, že je na dovolené, na stadionu je to ale v pohodě. Všude jsou klimatizace," směje se mladý Pirát s tím, že neměl problém se i ve slunečném počasí na břehu Tichého oceánu donutit trénovat.

„Tušil jsem, do čeho jdu"

Rodák z Kadaně se ocitl v organizaci, jež figuruje v nejprestižnější lize světa, přesto jej podle jeho slov nic nezaskočilo. „Ptal jsem se několika kluků, kteří podobným kempem prošli, co můžu čekat, a i díky tomu jsem tak nějak tušil, do čeho jdu. Možná mě jen překvapilo nasazení, bylo obrovské."

Pořádný náboj měla také klání, v nichž se všichni účastníci rozdělili na dvě mužstva. „Nikdo nikoho nešetřil. Bylo to tvrdé," vysvětlí aktuální mládežnický reprezentant České republiky a zároveň srovnává tvrdost s tuzemskou nejvyšší soutěží, „áčko v extralize také nebylo úplně bezkontaktní, tím pádem jsem žádný velký rozdíl nepociťoval."

„Na angličtině musím zamakat"

Na pokoji Ondra bydlel s jednadvacetiletým obráncem Jacobem MacDonaldem, také při trénincích i dalších aktivitách češtinu jen těžko použil. „Hráči, trenéři i vedení se mi snažili maximálně pomoci. Komunikovali se mnou, i když moje angličtina je špatná. Na druhou stranu, za ten týden v Anaheimu jsem hodně okoukal a odposlouchal," hlásí hokejista, který pro kalifornský test vyfasoval dres s číslem 40.

A právě co se jazykové bariéry týká, má již nyní Ondřej v plánu s angličtinou pohnout. Pomoci mu může třeba i komunikace v pirátské kabině, kde v současnosti působí trojice hráčů ze zámoří. „Určitě ji budu chtít zlepšit. S kluky zpoza oceánu se budu snažit komunikovat, uvidíme, jestli oni se budou chtít bavit se mnou," směje se „Kašička".

„Mám sen... Hrát s bráchou na dvacítkách"

V následující sezoně by Ondřej Kaše rád dosáhl na dvě mety a zároveň má jeden soukromý sen. „Doufám, že se s Chomutovem vrátíme do extraligy, a já že se znovu podívám na dvacítky (MS hráčů do dvaceti let), ze kterých bych rád medaili. Když už ji má David z osmnáctek, tak abych nezůstal pozadu," připomíná dubnový úspěch mladšího sourozence.

I ten už ale teoreticky může pomýšlet na vrcholnou akci nejstarší mládežnické kategorie. „Bylo by nádherné, kdyby nás trenéři nominovali oba," zasní se závěrem „Pirát a Kačer" Ondřej Kaše.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru