Jirkov přestal v problémových lokalitách vyplácet doplatek na bydlení. Zřejmě jako první v republice
Jedna z lokalit, kde už doplatek na bydlení noví nájemníci nedostanou, je část Nových Ervěnic. Ilustrační foto: MěÚ/Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - Ve čtvrtek 9. listopadu začala platit vyhláška, podle níž se ve dvou částech Jirkova nebude vyplácet část dávek. K původnímu návrhu ze začátku září nepřišly žádné připomínky ani námitky.

Vyhlášené lokality se oficiálně nazývají „oblasti se zvýšeným výskytem sociálně vyloučených jevů“. Jedna zahrnuje část Nových Ervěnic vymezenou ulicemi Ervěnická, Nerudova, K. Čapka, B. Pacholíka, J. K. Tyla, K. H. Máchy, Šimkova, Fr. Schmieda, Osvobození a část ulice Chomutovská (čp. 1119 a 1120). Druhá obsahuje celou ulici Krušnohorská na horním sídlišti.

Obě oblasti patří mezi takzvaně sociálně vyloučené lokality a lidé je vnímají jako problémové. Dokazují to zkušenosti sociálních pracovníků i policejní statistiky.

Od zmíněného data nebudou mít noví nájemníci v těchto ulicích nárok na jednu část dávek, konkrétně doplatek na bydlení. Úřad práce jim ho nevyplatí.
Vedení Jirkova si od tohoto kroku slibuje, že pomůže částečně omezit obchod s chudobou. Lokality se totiž stanou méně atraktivní pro spekulanty, kteří často na sociálních dávkách skrze své nájemníky parazitují.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru