Chomutov - Velkým úspěchem skončily letošní Prague Games. Poprvé se zástupci chomutovského florbalu radují ze zisku medaile na největším turnaji mládeže na světě. Výběr starších žákyň složený z hráček FBC Teplice a FbC 98 Chomutov vybojoval bronz!

flrobal167Skvělý výkon florbalistek

Dívčí týmy FBC Teplice a FbC 98 Chomutov provázela v loňské sezóně velmi úzká spolupráce, a tak se v červenci opět vydaly do Prahy společně. A udělaly dobře. V kategorii G14 skončily v základní skupině na třetím místě, v play off však rozjely svůj parní válec na plné obrátky. Přejely postupně Znojmo (7:1) a Tatran Střešovice (6:1), jejich spanilou jízdu zastavil až v semifinále celek Caperio Täby výsledkem 1:4. Dívky ze severu Čech dosáhly obrovského úspěchu, z mezinárodního turnaje vezou bronzové medaile a dokázaly sobě i ostatním, že florbal opravdu umí.

Juniory zastavil Tatran

Junioři odjeli na turnaj nekompletní. Z hráčů základní sestavy chyběli bratři Fialové, Ondřej Bejček, Vít Andrle, a brankář Karel Šantora. Turnaj byl první herní prověrkou v nové sezóně a měl otestovat především individuální herní úroveň jednotlivců. V tomto směru splnil účel. V základní skupině tým porazil norský Ajer IBK 5:2 a FBC Mohelnice 6:3. Podlehl Sokolu Královské Vinohrady 3:5 a reprezentaci Slovenska U19 2:5. V play off nejprve na samostatné nájezdy porazil Sokol Valašské Klobouky 3:2, aby v následujícím kole ukončil chomutovskou cestu turnajem Tatran Střešovice.

Dorostenci se loučili dobrým nasazením proti Pixbu

Dorostenecký tým „kosila" před odjezdem zranění. Omluvilo se postupně šest hráčů a chvíli to vypadalo, že účast na turnaji skončí fiaskem. Na pomoc ale přišli sousedé. Pomohli Štěpán Cvekl (FBC Kati Kadaň), Daniel Kučera (Mocní Tuleni Podbořany) a Petr Šnejdar s Markem Šnobrem (oba FBC Teplice). V základní skupině tým nepodával nijak přesvědčivé výkony. Po čtyřech porážkách skončil poslední a v prvním kole play off narazil na hvězdný výběr Pixbo Wallenstam. V utkání proti věhlasnému soupeři bojoval chomutovský výběr o každý kousek hřiště statečně a svému soupeři byl vyrovnaným protivníkem. Konečná prohra 1:5 mrzet nemusí, nasazení v zápase bylo takové, jaké mělo být v celé základní skupině.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru