Technické služby sváží denně z ulic až deset tun listí
Velké množství listí je každoročně tradičně v parcích.
Chomutov

Chomutov - Každoroční boj o čisté trávníky, parkoviště a chodníky právě začal. Technické služby během podzimu sváží denně z ulic až deset tun listí.

Sběr listí začal už tradičně v parku ČSA, kde je díky vzrostlému stromovému porostu listí vůbec nejvíce. Velké množství je i v ostatních parcích. Každý den čistí ulice od listí zhruba patnáct pracovníků. “Listí se uklízí mechanicky promocí traktůrků nebo ručním hrabáním. Dále používáme fukary a vysavače listí. Odvoz pak zajišťují malé náklaďáky,” popsal vedoucí provozovny zeleně Daniel Voborník.

Technické služby sbírají listí na místech, kde je to aktuálně zapotřebí. Každý druh stromu totiž opadává v jinou dobu. Jakmile vrstvu listí zakryje sníh, musejí Technické služby se sběrem přestat. Začnou opět při oblevě, pokud však během zimy na dostatečnou dobu nepřijde, může se stát, že listí z ulic zmizí až brzy na jaře.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru