Chomutov - Bohatý zábavný program připravil na prázdniny Podkrušnohorský zoopark i společnost Kultura a sport Chomutov. Děti i dospělí mohou letní měsíce trávit sportem, poznáním a při špatném počasí třeba i v kině. „Program je vhodný jak pro Chomutovany, tak pro návštěvníky města a turisty," řekl primátor Jan Mareš. Zajímavé akce připraví dětem i koza Róza s kozlíkem Rozmarýnkem. Soutěžící Rodinného zápolení se mají na co těšit a mohou se k nim přidat i noví kamarádi.

amalka37

Léto dětem

Aktivní prožití prázdnin nabízí Kultura a sport Chomutov pod názvem Léto dětem. Pro děti samotné i celé rodiny je přichystáno osm sérií sportovních i kulturních aktivit. Každá z nich se v pravidelných intervalech, týdenních nebo čtrnáctidenních, opakuje. Vše odstartovalo včerejší cvičení na trávě v parku u divadla. Zacvičit si budou moci rodiny každou středu. Léto dětem je určeno i pro ty úplně nejmenší. S batolaty si totiž mohou jejich rodiče přijít zaplavat do Aquasvěta každý čtvrtek. Ve stejné dny mohou do bazénu zavítat děti mezi osmi a šestnácti lety na mini aquaaerobic.
Každé druhé pondělí se děti vyřádí na letním stadionu při atletických hrátkách. Další dny je přichystáno bruslení, plavecký kurz pro neplavce, divadelní představení a promítání pohádek v letním kině. „Sérii pětačtyřiceti akcí pak završí zábavný den se soutěžemi, opékáním špekáčků a spoustou další zábavy ve čtvrtek 28. srpna odpoledne," doplnila marketingová referentka společnosti.

Návštěva Staré Vsi

Zvířata v zooparku mohou lidé o prázdninách poznat hned několika způsoby. Třeba z kabiny Lokálky Amálky. „V současné době se z důvodu poruchy Safari expresu denní jízdy do odvolání ruší. Večerní jízdy nahradí Lokálka Amálka, která pojede trasu Safari expresu. Odjezdy budou pouze od spodní brány zooparku," uvádí na svých stránkách zoopark.

Večerní poježdění po zoo startuje každý pátek a sobotu ve čtvrt na devět večer. Průvodce podá ty nejzajímavější informace o zvířatech a zodpoví všechny dotazy každý víkend u expozice tuleňů, makaků, medvědů a ve voliéře vodních ptáků.

Nejen pohled na zvířata může zoopark nabídnout. Lidé se mohou podívat také do historie. Ve skanzenu Stará Ves se konají prohlídky interiérů krušnohorského statku, roubené chalupy a mlýna každý den v deset, dvanáct, čtrnáct a šestnáct hodin. Jedinečnou a oblíbenou prázdninovou akcí je Pohádkové safari o víkendu 8. a 9., poté i 15. a 16. srpna. „Lidé mohou pozorovat nejen zvířata Euroasie, ale také nahlédnout do světa pohádek, fantazie a kouzelných bytostí," řekla vedoucí propagace zooparku Martina Pelcová.

Róza a Rozmarýnek

Rodinné zápolení odstartovalo prázdniny trampským přespáním se spoustou zábavy v letním kině. Už v sobotu 12. července se rodiny s dětmi mohou vydat na výšlap Bezručovým údolím až na Třetí dolský mlýn. „Protože ten den bude slavit 110. výročí přehrada Kamenička, soutěžící si ji budou moci prohlédnout a kdo bude mít zájem, tak i blízkou úpravnu vody," přislíbila organizátorka Marie Heřmanová. Jednou z atrakcí bude také vodní bar. Léto v parku bude piknik v trávě a letní hrátky pro malé i velké v městském parku v neděli 17. srpna. Závěr prázdnin s dětmi oslaví oblíbení maskoti Róza a Rozmarýnek na atletickém stadionu při společném sportování v neděli 31. srpna.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru