Chomutovsko / Lounsko - Zóna Triangle ožije stavebním ruchem. Premiér Bohuslav Sobotka podepsal v Praze smlouvu se společností Nexen o výstavbě továrny na výrobu pneumatik. Podpis za Nexen připojil prezident firmy Kang Byung Joong. Jihokorejský výrobce zaměstná více než tisíc lidí a investovat chce skoro 23 miliard korun.

nexe306„I na menší pozemky máme zájemce"

„Dnes je v zóně Triangle zaměstnáno zhruba 1500 lidí. Pokud se naplní investice společnosti Nexen, znamená to další nárůst. Firmy, které tady dnes jsou, také signalizují, že se chtějí dále rozvíjet. Důležité je, že centrum zóny bude zaplněné, zůstanou zde jen menší pozemky, na které už také máme další zájemce. Myslím si, že právě příchodem této korejské společnosti bude Triangle naplněn tak, jak byly původní záměry," uvedl před uzavřením smlouvy pro Českou televizi hejtman Oldřich Bubeníček.

„Chci připomenout, že je to právě Ústecký kraj, který se dlouhodobě potýká s vysokou nezaměstnaností. Proto jsem velmi rád, že se podařilo po dohodě s jihokorejskou společností Nexen nasměrovat tuto investici právě do tohoto kraje," uvedl podle webu Ústeckého kraje premiér Bohuslav Sobotka po podpisu investiční smlouvy s Nexenem.

Třetí nejvyšší investice v historii ČR

Investice Nexenu je třetí největší v historii České republiky. Továrna by se měla začít stavět v roce 2015. První pneumatiky by z výrobní linky měly sjet za čtyři roky. Odhadem by se mělo vyrábět šest milionů kusů ročně.

O společnosti

Společnost Nexen Tire Corporation byla založena v roce 1942, v současnosti vyváží pneumatiky do 130 zemí světa. Sídlo firmy je v jihokorejském Jangsanu, kde je zaměstnáno 2275 lidí.

Investice Nexen Tire v Triangle

* V první fázi bude výše investice 22,8 miliardy korun.
* Investice NEXENU je třetí největší investicí v historii ČR.
* Výstavba továrny se uskuteční v průmyslové zóně Triangle u Žatce v Ústeckém kraji.
* Vytvořeno bude více než 1000 nových pracovních míst.
* Továrna se v první fázi bude rozkládat na 35 ha.
* Výroba pneumatik bude odhadem 6 milionů kusů za rok.
* Vyjednávání trvala 13 měsíců, ČR uspěla v boji o investici s Polskem.
* První kopnutí v místě výstavby je plánováno na rok 2015.
* V další etapě by mohlo dojít k rozšíření investice až na 45 miliard korun.
* V budoucnu by tak společnost NEXEN mohla zaměstnat více než 2 300 lidí.
* Továrna by se v další fázi rozkládala na celkem 70 ha.
* Vláda poskytne společnosti Nexen investiční pobídky až 3,8 miliardy korun

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru