Zima se hlásí o slovo. Technické služby jsou připravené, sklady jsou plné
Foto: Technické služby města Chomutova
Chomutov

Chomutov - Přestože podzim sotva dospěl do své půlky, zima se o slovo rázně hlásí. Předpovědi hlásí ranní mrazíky a leckde i sněžení. S brzkým příchodem zimy však Technické služby počítají.

“Letos to opravdu vypadá, že začneme se zimní údržbou komunikací velmi brzy. Jsme ale na vše připraveni, technika je ve výborném technickém stavu a sklady máme plné posypových materiálů,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Stroje prošly důkladnou technickou přípravou, která proběhla 30. října. Velké sypače jsou na zimu připravené tři. “Dále se o komunikace bude starat pět malotraktorů, tři velké traktory, pět multicar s radlicí a sypačem, šest vozidel pro ruční posyp, pět nákladních aut pro případný odvoz sněhu a čtyři nakladače,” uvedl provozně-technický náměstek Miroslav Šulta. Rozmístěné jsou po městě již i bedny s posypovými materiály. Ty jsou již u schodišť, lávek a u můstků, protože tato místa sypají pracovníci Technických služeb ručně.

V těchto dnech už mohou silnice klouzat, hlavně po ránu. Dispečer Technických služeb v pravidelných intervalech sjízdnost komunikací kontroluje a jakmile zjistí závadu ve sjízdnosti, povolává do akce sypače. Ty musí nejprve ošetřit hlavní tahy a trasy autobusů a trolejbusů, poté další frekventované úseky a nakonec méně využívané části komunikací.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru