Kadaň – Své loňské umístění vylepšilo kadaňské družstvo o dvě příčky, průběh turnaje ale naznačil, že mělo i na medaili. „Před turnajem bychom páté místo brali všema deseti, ovšem dle průběhu jsme měli i na semifinále. Bohužel, ve čtvrtfinále jsme narazili na Rakovník," hodnotí proběhlé Mistrovství republiky futsalistek (Otrokovice u Zlína) jeden z trenérů Betisu Kadaň Jaroslav Mezera.

futsal296

„Jsme na holky pyšní"

„V prvních osmi minutách jsme byli lepší, nepodařilo se nám ale proměnit šance a doplatili jsme na to. Ale i tak je páté místo super, jsme na holky moc pyšní," vrací se ještě ke čtvrtfinále Mezera.

Základní skupina

V prvním utkání ve skupině narazily kadaňské hráčky na obhájkyně trofeje, družstvo DFT Sokol Vysočany. Betis se snažil, ovšem na playerky fotbalové Slavie Praha v čele s reprezentantkou Petrou Divišovou neměl a prohrál 0:4. „Soupeř byl lepším týmem, potrestal každou naši chybu. Hráčky ale podaly velice dobrý výkon, ve skupině jsme od Vysočan obdrželi nejméně branek," vzpomíná trenér.

Druhé utkání proti Sokolu Jindřichův Hradec zvládl Betis na výbornou a zvítězil 3:0. Hattrickem se o tři body postarala Denisa Badinková, která zde odehrála nejlepší zápas na turnaji. Kadaňské hráčky pustily soupeřky do jediné vážnější šance, kterou ovšem brankářka Bubelová zlikvidovala.

Dvě postupové šance

Po dvou utkáních ve skupině měly „Betisačky" postup ve svých rukou. Stačila jim jedna výhra z následujících dvou utkání a postup do čtvrtfinále by byl hotový. První mečbol holky ovšem neproměnily a Gamaspolu Jeseník podlehly 1:2. „Bylo to smolné utkání, kromě tří šancí jsme soupeře k ničemu nepustili a v závěru měli drtivý tlak. Ale jen snížení na 1:2 po pěkné střele Mrázové na vítězství nestačilo," hodnotí klání kouč.

Co se nepovedlo poprvé, vyšlo ve druhém zápase. Na šumperské „Pumy" Kadaňanky doslova vlétly a během minuty vedly po brankách Mrázové a Dražanové 2:0. Nakonec z toho bylo vítězství 4:1 a postup do čtvrtfinále z druhého místa ve skupině.

Neúspěšné čtvrtfinále...

Tam již na Betis čekala děvčata z týmu FK Rakovník. S nimi se kadaňské futsalistky potkávají v divizi A dlouhé dva roky, bohužel, doposud své soupeřky nedokázaly porazit. A ani tentokrát tomu nebylo jinak. Na první branku si museli diváci počkat až do dvacáté minuty, kdy se prosadila rakovnická Poláčková (0:1). O dvě minuty později přidal Rakovník gól číslo dvě a před koncem utkání trefil při hře bez brankářky odkrytou kadaňskou branku potřetí.

...úspěšný boj o umístění

Utkání o páté místo nabídlo znovu souboj ze skupiny s Jindřichovým Hradcem, a i tentokrát měla Kadaň navrch. O vítězství a celkově výborném umístění na MČR rozhodla jediná branka utkání, ve druhé minutě se trefila Mrázová. „Po celou dobu jsme byli lepším týmem, soupeřky jsme opět nepustili do žádné šance. Hráčkám děkuji za super turnaj, všechny odehrály skvělé mistrovství," uzavírá spokojeně Jaroslav Mezera.

A jak to celé dopadlo?

Mistrovský titul nakonec vybojovalo družstvo DFT Sokol Vysočany, stříbro patří týmu Chemcomex Sokol Vysočany, třetí místo putuje do Rakovníka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru