Větrná smršť napáchala v kraji velké škody, hasiči vyjížděli ke skoro šesti set událostem
Jeden z mnoha zásahů hasičů. Foto: Michal Hrdlička
Chomutov

Ústecký kraj - Hasičské jednotky během uplynulého víkendu vyížděly v Ústeckém kraji k 578 událostem způsobeným větrnou smrští. V 380 případech to byly popadané stromy a větve na silnice, dráty vedení a železniční tratě. 196 výjezdů bylo na uvolněné plechy, střechy, billboardy a další materiál.

Ve dvou případech hasiči odčerpávali vodu (sklep, laguna na silnici). Nejvíc nahlášených událostí bylo v okresu Děčín, kde hasiči vyjeli k 130 spadlým stromům a 44 dalším událostem.

"V okresu Ústí nad Labem vyjely hasičské jednotky k 53 vyvráceným a zlomeným stromům a 25 dalším událostem. V okresu Litoměřice vyjeli hasiči k 51 spadlému stromu a 52 dalším událostem. V okresu Louny vyjely hasičské jednotky k 45 spadlým stromům a 31 další události. V okresu Most vyjeli hasiči odstraňovat 41 spadlých stromů a k 23 dalším událostem. V okresu Teplice to bylo 35 spadlých stromů a 19 dalších událostí. V okresu Chomutov vyjeli hasiči k 28 spadlým stromům a 5 dalším událostem," uvedl mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru