Silničáři budou frézovat třináctku od kruháku na Perštejn, město zatím vyřeší nebezpečný přechod pro chodce
Silnice projde při výjezdu z Klášterce opravou. Foto: Město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Ředitelství silnic a dálnic začne na konci tohoto týdne frézovat komunikaci I/13 od kruhového objezdu v Klášterci nad Ohří až po opěrné zdi ve směru na Perštejn. Bude tak pokračovat dalším úsekem opravy této státní komunikace.

Město této plánované rekonstrukce využije ke stavební úpravě přechodu pro chodce na křižovatce ulic Třebízského a Chomutovská, omezení pro řidiče se tak zkrátí na nezbytně nutnou dobu.

Úprava přechodu spočívá v zúžení hlavní silnice a vybudování středového ostrůvku. Přechod je sice umístěn v přehledném úseku s dostatečnými rozhledovými podmínkami v obou směrech, nicméně jeho uspořádání a délka 13 metrů překračují maximální požadavky normy týkající se pozemních komunikací. Dopravní komisí byl přechod vyhodnocen jako velmi nebezpečný, a proto město k jeho úpravě přistoupilo. Navíc se nachází v blízkosti školní budovy, kam dochází žáci s tělesným, zrakovým i sluchovým postižením.

Po přechodu u kulturního domu to bude další lokalita ve městě bezpečnější pro chodce i řidiče. Součástí zakázky je nové nasvícení přechodu a úprava vodorovného i svislého dopravního značení v rámci křižovatky. V úseku směrem ke kruhovému objezdu budou rovněž za krajnicí vyznačeny piktogramy pro cyklisty.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru