Běhej, choď - pomůžeš! ČEZ zařadil jirkovskou Cestu proti bolesti do své charitativní aplikace
Město Jirkov. Ilustrační foto
Chomutov

Jirkov - Nemusíte se překonávat, abyste pomohli dobré věci. Stačí třeba oběhnout park nebo jít do práce pěšky. Díky mobilní aplikaci EEP Pomáhej pohybem teď můžete metry či kilometry přeměnit na body, které pomohou Nadačnímu fondu Cesta proti bolesti.

Systém je jednoduchý. Stačí si stáhnout do mobilu zmíněnou aplikaci Nadace ČEZ a mít ji zapnutou, když se pohybujete. Můžete chodit, běhat, jezdit na kole nebo i bruslit. Systém metry přepočítá na body, které pak můžete přidělit jednomu ze tří aktuálních projektů. Od pátku 20. října je jedním z nich právě Cesta proti bolesti.

Pokud jirkovský nadační fond nasbírá během dvou týdnů potřebných 280 tisíc bodů, získá od Nadace ČEZ necelých osmdesát tisíc korun. „Případný výtěžek použijeme na organizaci tradičního červnového běhu,“ dodává Bedřich Fryč z Nadačního fondu Cesta proti bolesti.

Pokud se nepodaří nasbírat plný počet bodů, získá nadace poměrnou částku. Zatím to však vypadá, že má spoustu aktivních příznivců, za jediný den získal přes sto tisíc bodů.

O víkendu se připojí další, a to i lidé z radnice. „Už jsem si aplikaci nainstaloval a Cestu proti bolesti podpořím. Rád dám svému běhání další smysl,“ říká třeba vedoucí odboru sociálních věcí a školství Karel Bernt, který měsíčně naběhá zhruba sto padesát kilometrů. Přidají se k němu i další běžci z úřadu, třeba vedoucí útvaru interního auditu Martina Kalová nebo starosta Radek Štejnar. „Normálně s mobilem neběhám, ale teď si ho s sebou brát budu,“ potvrdil.

Aktivní sportovci sbírají body po desítkách a stovkách, pomoci ale může opravdu každý. Stačí třeba jen oběhnout park ve Smetanových Sadech v Jirkově. Zabere to sotva tři minuty a systém přidělí čtyři body. Kolik vám přidělí za cestu do Tesca? Vyzkoušejte to! „Za každý kilometr proměněný v body a následný finanční příspěvek mnohokrát děkujeme,“ vzkazuje všem Milan Dzuriak, předseda správní rady nadačního fondu.

Cesta proti bolesti je jirkovský nadační fond, který pomáhá postiženým dětem z regionu. Snaží se plnit jejich sny, ať už jde o nákup potřebných pomůcek, uhrazení speciálních terapií nebo výlet do vysněné země. Za tři roky už fond pomohl šesti dětem a charitativnímu sdružení PROHandicap, dalším pak pomáhají příznivci nadace.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru