VIDEO: Když ho zachránili, měl 14 kilo. Dnes je Carlos připravený hledat nový domov
Carlos při přijetí do péče a nyní. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Litvínov – Na hraně podvýživy byl asi osmiletý kříženec labradora Carlos, když se ho ujala Niki Marková z Kampaně na pomoc psům. Psa vyléčili, vykrmili, naučili ho základní poslušnosti a nyní už může hledat nový domov. A neřeknou mu jinak než Kája.

Carlos přišel do Kampaně na pomoc psům vyhublý, měl pouhých čtrnáct kilogramů. „Mysleli jsme si, že je nemocný, protože u bývalého páníčka měl kamaráda německého ovčáka, který byl normálně stravovaný. Nicméně všechny testy vyšly v normě, takže nezbývá než se domnívat, jak a proč se Kája do takového stavu dostal. Nemohl pořádně chodit, zuby měl šíleně žluté, a v očích měl šedý zákal a jakýsi kámen. Neuměl základní povely, své jídlo hltal a na všechny kolem jen radostí skákal,“ vypráví Niki Marková.

Dnes má již Kája dobrých pětadvacet kilogramů. Zuby i oči se mu zlepšily, s radostí běhá po celé rozlehlé zahradě na Křižatkách, která je mu dočasným domovem. Hodí jak k domečku se zahrádkou, tak i do bytu, kde bude mít dostatek prostoru a nový majitel s ním bude chodit na delší procházky, aby se pořádně vyběhal. Má hygienické návyky a zvládá základní povely.

Kájovi je sice už okolo osmi let, ale to nemění nic na tom, že je plný radosti z toho, že má konečně svobodu a lidičky, kteří se o něj starají. A taková má být i jeho nová rodina.

Kontaktovat můžete Niki Markovou za Kampaně na pomoc psům na telefonním čísle 723 309 514. Carlosovu fotogalerii najdete zde. Jeho příběh je blíže sepsaný zde.

https://www.youtube.com/watch?v=zz0ZahcgHsA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru