Na mamograf se lze v chomutovské nemocnici objednat také elektronicky
Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní, slavnostně předal MUDr. Dagmar Kollerové nový symbol mamodiagnostického centra. Zdroj: Krajská zdravotní
Chomutov

Ústecký kraj – Na vyšetření v mamodiagnostickém centrum v chomutovské nemocnici se lze objednat také elektronicky. Pacientky využívající tohoto způsobu komunikace a objednávání si mohou v klidu vybrat termín a čas, který jim vyhovuje.

V Chomutově je nejmodernější mamodiagnostické centrum v Ústeckém kraji. Vzniklo rekonstrukcí a rozšíření prostor při radiodiagnostickém oddělení. Objednat se na mamograf lze elektronicky na této adrese: www.kzcr.eu/cv/mamo. Formulář slouží k objednání preventivní (screeningové) mamografie pro ženy nad 40 let věku, které nemají žádné příznaky nádorového onemocnění prsu.

„Při slavnostním otevření modernizovaného mamodiagnostického centra v červnu letošního roku jsme zde přáli co nejvíce spokojených pacientek. A toto je další z kroků, které k naplnění onoho přání může vést,“ řekl Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní.

Stavební úpravy mamodiagnostického centra a nákup mamografu vyšly Krajskou zdravotní na 12,05 milionu korun, z čehož 3,1 milionu korun z této částky pokryly vlastní zdroje. Ústecký kraj stavební úpravy podpořil 6 miliony korun, na pořízení mamografu v hodnotě 3,69 milionu korun získala Krajská zdravotní dotaci od ministerstva zdravotnictví.

Mamodiagnostické centrum je určeno zejména pacientkám z jihozápadní části Ústeckého kraje a přilehlých oblastí. V současné době v chomutovském centru evidují okolo 35 tisíc pacientek, které chodí opakovaně na vyšetření. V loňském roce jich tu provedli zhruba 14 tisíc. Rozšířením chomutovského mamodiagnostického centra je očekáván v průběhu jednoho roku nárůst až na 20 tisíc vyšetření ročně.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru