Chomutov – S libereckým týmem Bílých Tygrů jsou vlastně spojena obě jména. Jak Antonín Dušek, tak Martin Rýgl oblékali dres se šelmou na hrudi již v juniorských letech, oba v Liberci hráli také několik sezon extraligovou soutěž. Dvojice dobře zná i prvoligová kluziště, Dušek i Rýgl občas vypomáhali v Berouně, Vrchlabí či Benátkách nad Jizerou, druhý jmenovaný poznal navíc ještě Jihlavu a Mladou Boleslav.

martinrygl86

Martin Rýgl

Všechny dosavadní posily Pirátů pro nadcházející ročník první ligy měly jedno společné, chomutovský dres nikdy neoblékaly. Tuto řadu nyní naruší obránce Martin Rýgl, který u nás pomáhal se záchranou v premiérové sezoně po příchodu mezi tuzemskou elitou, krátce před vypuknutím základní části předešlého ročníku Tipsport extraligy byl ale z pirátského kádru vyřazen. V příštím roce bude moci zkušený obránce na spolehlivé výkony navázat.

Sezonu 2013/2014 strávil osmadvacetiletý rodák z Jablonce nad Nisou na hostování v karlovarské Energii. V lázeňském městě na břehu řeky Teplé odehrál jednatřicet utkání dlouhodobé části, v níž zaznamenal sedm asistencí. Ve skupině o umístění přidal dalších šest startů, dva góly a jednu finální přihrávku.

V barvách Pirátů se bilance někdejšího hráče Liberce, Znojma či Mladé Boleslavi zastavila na padesáti devíti zápasech, dvou gólech a čtrnácti asistencích. Mezi tuzemskou elitou má Martin Rýgl momentálně na kontě 364 startů, 22 přesných zásahů, 59 asistencí a téměř 200 trestných minut.

Antonín Dušekantonindušek86

V kolonce pirátských příchodů se doposud objevovala pouze jména, mající v popisu práce gólům zabraňovat. Nyní přichází první ofenzivní posila. Z extraligového Liberce míří do Chomutova útočník Antonín Dušek, který stejně jako brankář Miroslav Kopřiva podepsal s klubem roční smlouvu s roční opcí.

Osmadvacetiletý rodák z Ledče nad Sázavou se v rámci Vysočiny postupně přesouval až do Havlíčkova Brodu, odkud jako šestnáctiletý odešel do Liberce, kde s výjimkou krátké anabáze ve Slavii Praha v průběhu ročníku 2011/2012 a výpomoci v několika prvoligových klubech formou střídavých startů působil až do současnosti.

V mládežnických letech nastupoval Antonín Dušek za osmnáctku i dvacítku, na vrcholnou akci v podobě světového šampionátu se bohužel ale ani v jednom případě nepodíval. Na klubové úrovni však poctivě bojoval o šanci mezi tuzemskou elitou, zaslouženého debutu v nejvyšší soutěži se odchovanec hokeje na Vysočině dočkal 8. října 2006 na ledě pražské Sparty. Začátek to tehdy byl vítězný, Tygři porazili holešovický tým 3:1.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru