V Klášterci mají nový rentgen. Snímek je nyní u lékaře dřív než pacient
Slavnostního přestřižení pásky se ujal ředitel nemocnice a starosta Klášterce. Zdroj: Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Moderní rentgen mají nyní k dispozici všichni pacienti, kteří zavítají na pracoviště zobrazovacího oddělení radiodiagnostiky kadaňské nemocnice v Královéhradecké ulici v Klášterci nad Ohří.

Primář zobrazovacího oddělení MUDr. Milan Mazura prozradil, že vytvoření rentgenového snímku nyní trvá pouhých 5 vteřin. Snímky jsou uloženy v centrálním úložišti, odkud si je mohou vyžádat případně i další lékaři. Samotná cesta snímku k příslušnému lékaři je velmi rychlá, probíhá elektronicky. „Snímek z rentgenu je nyní u lékaře dřív než pacient“ uvedl jednu z předností pracoviště ředitel nemocnice Kadaň Petr Hossner. Snímky si mezi s sebou mohou posílat i jednotlivé nemocnice. Nový rentgen též snižuje radiační zátěž.

Pracoviště nového rentgenu je také estetičtější, světlé obklady na zdech jsou v jedné části doplněny i motivy, které zpříjemní toto prostředí dětem. Nový provoz navíc nevytváří toxický odpad, jak tomu bylo v minulosti.

Nový přístroj byl pořízen za 3,9 milionu korun. Částkou 500 tisíc korun přispělo na jeho pořízení město Klášterec nad Ohří.

1110rentgen

Nový rentgen. Zdroj: město Klášterec nad Ohří

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru