Kadaň – 1. června 2007 se Kadaň stala historicky čtvrtým místem v České republice, kde byla nainstalována tehdejší novátorská záležitost, babybox. Po sedmi letech, dokonce téměř na den přesně, se v kadaňské nemocnici uvádí do provozu babybox nový, takzvané nové generace.

babybox285

Rozdíly jsou veliké

„Jedná se o technický skvost. Přirovnáme-li nový babybox ke staré „bedýnce", je to jako bychom porovnávali trabant s mercedesem," usmívá se Ludvík Hess, sám sebe zvoucí babydědek. „Babybox nové generace je celý z nerezu, má dvoukřídlá dvířka, které se automaticky otevírají a po vložení děťátka zase zcela samočinně zavírají. Je vybaven klimatizací, takže i v horkých letních dnech, kdy na něj praží sluníčko, udrží teplotu 28 stupňů Celsia. Signalizace hlásí odložení děťátka nejen v místnosti stálé služby, ale i do osmi mobilních telefonů," vysvětluje rozdíly Hess.

babyboxa285Boxy zachránily 107 dětí

Za sedmiletou dobu provozu vstoupily dvířky kadaňského babyboxu do nového života dvě děti. Od roku 2005, kdy byla první z dnešních jednašedesáti „bedýnek" otevřena (GynCentrum Hloubětín), bylo tímto způsobem zachráněno 107 novorozenců. Poslední odložené děťátko vydal právě včera babybox v Plzni. „Byla to holčička, prozatím jí říkáme Ilonka," odtuší Hess a přidá jednu zajímavost, „Ilonka posunula skóre holčičky versus klučíci ve prospěch ženského pohlaví na 65 : 42."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru