Z deníku chomutovských policistů: Odhalili několik zlodějů i notně opilého šoféra
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Nechat si telefon, který najdete, se nevyplácí. Stejně jako okrádat lidi, kteří se nad vámi slitovali. A usedat za volant pod vlivem už vůbec ne. To vše řešili v minulých dnech policistů na Chomutovsku.

Spánek využila ke krádeži

Obvinění z krádeže předali chomutovští kriminalisté 23leté ženě z okresního města. V listopadu loňského roku využila ochoty poškozené, která ji nechala u sebe v bytě přespat. Zatímco žena ještě ráno spala, sebrala odložený mobilní telefon a z bytu v Ervěnické ulici v Jirkově odešla. Z následného vyšetřování vyšlo najevo, že za obdobné jednání stála obviněná před chomutovským soudem v nedávné době, uvedené jednání policisté proto vyšetřují jako trestný čin.

Našla, nevrátila

Až roční pobyt ve vězení hrozí v případě odsouzení 24leté ženě z Mostu. Minulý měsíc našla na silnici poblíž domu v obci Vysoká Pec mobilní telefon v pouzdře, který zde ztratil poškozený. Telefon neodevzdala, ale naopak si ho nechala pro vlastní potřebu. Poškozenému vznikla škoda za 8 tisíc korun. Ženě sdělili policisté z Jirkova podezření z trestného činu zatajení věci.

Drahý nákup

Krádež oznámila na místní oddělení policie v Chomutově žena z okresního města. Při nakupování v místním marketu nebyla dost opatrná a kabelku si nechala zavěřenou na nákupním vozíku. Nevěnovala jí dostatečnou pozornost a kdosi sebral nejen hotovost, ale i osobní doklady a prstýnek ze žlutého kovu. Celková škoda se vyšplhala na 12 tisíc korun.

Policisté už vědí, kdo telefon sebral

Klášterečští policisté pátrali od poloviny září po totožnosti pachatele, který má na svědomí krádež mobilního telefonu. Žena uvedla, že přístroj měla uložený v kabelce, která zůstala otevřená a měla ji položenou vedle sebe. Telefon v hodnotě 9 tisíc korun však v nestřeženém okamžiku zmizel. Vyšetřování prokázalo, že krádež má na svědomí 21letý místní obyvatel. Policisté mu již sdělili podezření z krádeže.

Pozitivní zkouška

Ve večerních hodinách projížděl s osobním vozidlem lokalitou pod Březovým vrchem v Chomutově 34letý obyvatel města. Při kontrole se podrobil i dechové zkoušce, která následně prokázala, že muž před jízdou požíval alkoholické nápoje. Přístroj naměřil 1,40 a 1,45 promile. Řidič s výsledkem souhlasil. Uvedené jednání policisté vyhodnotili jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru