Hotel U jezera jde k zemi. Demolice potrvá sedmnáct týdnů
Hotel začala v pondělí rozebírat demoliční firma, zatím se objekt vyklízí.
Chomutov

Chomutov - Roky nevyužívaný chomutovský hotel U jezera od pondělí rozebírá demoliční firma. Budova by měla kompletně zmizet během sedmnácti týdnů.

Demolice začala vyklizením hotelu, který bude následně postupně rozebírán. “Začne se zevnitř na nenosných prvcích, následně se bude rozebírat čelní fasáda a okna. Zbylou kostru stavby z ocelových sloupů a železobetonového skeletu bude dodavatel rozebírat pomocí hydraulických kleští shora dolů,” řekla vedoucí úseku investic Monika Macherová.

Práce byly načasovány na konec sezony areálu Kamencového jezera. Navíc podzimní počasí je pro bourací práce vhodnější. Vlhko a deštivo zabrání rozptylu prachu do okolí. Pokud to nebude stačit, bude objekt zkrápěn,” dodává Macherová.

Během demolice by neměla vzniknout žádná dopravní omezení. Dojde pouze ke standardnímu částečnému omezení, kdy přes chodník bude zřízen výjezd a vjezd na staveniště. Město demolice hotelu přijde na 3,6 milionu korun.

Co nového na uvolněném místě vznikne, zatím není jasné. Prostor bude ale určitě využit k rozvoji areálu Kamencového jezera. „Co konkrétně v místě vznikne, mohou navrhnout architekti v soutěži, kterou město právě spouští,“ komentuje náměstek primátora David Dinda.

0610hotelvyklizeni

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru