Výluka trolejbusů v Jirkově! Tři měsíce nebudou zajíždět k Horníku
Trolejbus č. 341 na křižovatce ulic Dvořákova a Studentská. Od poloviny října do půlky ledna bude tato odbočka pro trolejbusy neprůjezdná. Foto Josef Dušek/MěÚ Jirkov
Chomutov

Jirkov - Trolejbusovou linku č. 341 čeká na území Jirkova tříměsíční výluka. Od poloviny října do poloviny ledna nebude moci zajíždět k Horníku a obsluhovat tři zastávky na trase. Je to kvůli velké rekonstrukci Dvořákovy ulice.

Původně se s výlukou MHD v průběhu rekonstrukce nepočítalo, problém ale nastal u křižovatky pod Penny Marketem. Stavební firma potřebuje kvůli odstranění středových panelů svést dopravu do jednoho pruhu a trolejbusy nezvládnou v křižovatce zatočit. „Na rovném úseku se dá trolejové vedení trochu stáhnout ke straně, ale křižovatka je stavěná napevno,“ potvrzuje ředitel Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova Petr Maxa.

Stavební firma Herkul se společně s městem snažila najít i jiná řešení, ale přeložka vedení v křižovatce by byla příliš složitá a vzhledem k vytížení odborných firem i zdlouhavá. Proto zbylo jediné řešení, a to dočasná výluka trolejbusové dopravy.

Linka č 341. nebude od 16. října 2017 do 14. ledna 2018 obsluhovat zastávky Jirkov - Horník, Jirkov - Vinařická I a Jirkov – Hornická. Místo toho bude pokračovat přes zastávku Jirkov – Červenohrádecká na autobusové nádraží. Tam bude také linka během výluky začínat.

Pro Jirkovany z okolí Horníku bude nejbližší zastávka na ulici Dvořákova, případně mohou využít autobusovou linku č. 301, která zůstane zachovaná a na trase případně přestoupit. „Věříme, že i přes nepříjemnosti s tím spojené budou mít lidé pro dopravní omezení pochopení,“ dodává starosta Jirkova Radek Štejnar.

Rekonstrukce Dvořákovy ulice je jednou z největších investičních akcí posledních dob. Začalo se s ní letos v září, konec je naplánovaný na červen 2019. Kompletní rekonstrukce vozovky od polikliniky až k Novým Ervěnicím a dolů k budově Základní umělecké školy obsahuje mimo jiné i přestavbu dvou křižovatek na okružní. Náklady činí 42 milionů korun.

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru