Nesvítíte? Vydržte! Energetici dělají kvůli silnému větru, co mohou
Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj, ČR - Dvěma třetinám odběratelů během noci obnovili dodávky elektřiny energetici v místech, kde kvůli silnému větru a dešti došlo k poruchám. Informovali o tom v pátek v sedm hodin ráno. Situace se podle nich uklidnila.

"V současné době jsme stále v terénu a intenzivně pracujeme na obnovení zbývajících dodávek. Dispečink ČEZ Distribuce v současné době eviduje tři desítky poruch na vedení vysokého napětí a další desítky na napětí nízkém," sdělila Soňa Holingerová, mluvčí Skupiny ČEZ.

Situace se stabilizovala téměř ve všech regionech, velký posun nastal podle ní především v Ústeckém kraji a na Moravě (kraj Moravskoslezský).

V terénu jsou i nadále poruchové čety Skupiny ČEZ a snaží se obnovit dodávky elektřiny co nejdříve, především se jedná o východ Čech (kraje Pardubický a Královéhradecký) i kraj Liberecký. "Na pomoc jsme volali i subdodavatelské firmy a také přesouvali poruchové čety z lokalit, kde kalamita nezasáhla," dodala mluvčí.

Podle předpokladů se většinu poruch podaří odstranit během dnešního dne, nicméně s nastávajícím víkendem mohou přibývat nová hlášení poruch, z důvodu, kdy se lidé bude vydávat na kontrolu svých rekreačních objektů.

K dispozici pro hlášení poruch je bezplatná linka ČEZ Distribuce 800 850 860. Nejčastější příčinou poruch je strom či větve ve vedení nebo ulomené izolátory. "Děkujeme všem, kdo ještě nesvítí za trpělivost a žádáme o pochopení. Snažíme se dodávky elektřiny obnovit co nejdříve," sdělila Soňa Holingerová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru