Cizinci se prokazovali falešnými doklady, měli padělané bulharské a rumunské občanky
Padělek občanského průkazu Bulharska. Zdroj: Policie ČR
Chomutov

Ústecký kraj - Cizinecká policie odhalila několik padělaných dokladů. Dva Ukrajinci se prokazovali padělanými občanskými průkazy z Rumunska. Dva Turci pro změnu předložili policistům falešné ID karty z Lucemburska, další cizinec měl u sebe padělanou bulharskou občanku.

V minulém týdnu kontrolovala hlídka cizinecké policie v Klášterci nad Ohří dva Ukrajince, kteří se prokázali občanskými průkazy Rumunska znějícími na jejich vlastní jména. Kontrolou byly doklady vyhodnoceny jako padělané. Cizinci byli zadrženi pro podezření z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny, soud následně rozhodl o vyhoštění těchto mužů na dobu tří let.

Další padělky objevili policisté při kontrolách linkových mezinárodních autobusů směřujících po dálnici D8 do Německa. V pondělí tady policisté zadrželi 2 osoby cizí národnosti, které předložily hlídce ID karty Lucemburska. „Jelikož vzniklo podezření, že se jedná o padělané doklady, byli cizinci zadrženi a eskortováni na oddělení, kde předložili svůj vlastní platný cestovní doklad Turecka. Cizinci jsou nyní podezřelí z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny, případem se policisté nadále zabývají,“ uvedla k této události policejní mluvčí Šárka Poláčková.

0410padelekidkarty

Padělaná ID karta Lucemburska. Zroj: Policie ČR

O den později v jiném autobuse jedoucím po D8 do Německa kontrolovala hlídka cizinecké policie cizince, který k prokázání totožnosti předložil občanský průkaz Makedonie, neměl ale žádný platný cestovní doklad. Tvrdil, že si ho zapomněl v Německu a vrací se pro něj. „Při bezpečnostní prohlídce u něj policisté nalezli padělek občanského průkazu Bulharska. Cizinec je podezřelý z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny, případem se policisté nadále zabývají,“ doplnila policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru