Celé noci chodil, aby neusnul a zahřál se. Po dvou dnech našli ztraceného Louňana pod Klínovcem
Policisté při pátrací akci. Foto: Policie ČR
Chomutov

Klínovec - Dvoudenní pátrací akce v krušnohorských lesích v okolí Jáchymova a pod Klínovcem skončila. Šestadvacetiletý mentálně postižený muž z Lounska, který se tam ztratil při houbaření, je v pořádku u své rodiny.

Pátrací akce se rozjela v sobotu večer a pokračovala i v neděli. Muže hledalo téměř stopadesát policistů, hasičů a záchranářů. Nasazen byl vrtulník s termovizí. Objevit se jej podařilo po dvou dnech. Vidět ho měli lidé ze sedačkové lanovky na Klínovci. Zavolali na policii, ta si pro něj s horskou službou dojela.

Muže si převzal tatínek. Objímali se, otec neskrýval slzy radosti. Poté si jej odvezl zpět na chatu, aby se syn mohl najíst a převléci do suchého oblečení. V chladných nocích mladý muž, který se při houbaření ztratil své matce, stále chodil, aby neusnul a neprochladl.

Když jej našli, byl dezorientovaný, ale jinak v pořádku.

Fotoreportáž z pátrací akce

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru