Chomutovsko - Pravidelný krimi zápisníček aneb co přinesl uplynulý týden...

policista65Pondělí

Jirkov - Hrubě a neslušně se na místě veřejnosti přístupném choval 63letý muž z Jirkova. Seděl na židli před cukrárnou na jirkovském náměstí a budil svým jednáním pohoršení. Když se na místo dostavila hlídka policistů, neuposlechl jejich výzvu a odmítl prokázat svoji totožnost. Byl proto zadržen a převezen na místní oddělení policie. Při provedené dechové zkoušce nadýchal 1,98 promile. Skončil v cele předběžného zadržení, jeho jednání policisté vyhodnotili jako přestupek proti veřejnému pořádku a občanskému soužití.

Kadaň - 31letý muž přistoupil k poškozené, která stála opřená o zábradlí před restaurací v Poštovní ulici v Kadani. Nejdříve po ní chtěl peníze, pak požadoval občanský průkaz. Když žena odmítla, začal vulgárně nadávat a pak jí z ruky vytrhl mobilní telefon a občanský průkaz. Se získanými věcmi z místa odešel. Svým jednáním se dopustil loupeže, za kterou může v případě odsouzení skončit až na deset let za mřížemi.

Úterý

Jirkov - Chomutovští kriminalisté obvinili z krádeže 35letého muže z Jirkova. V domě, kde prováděl rekonstrukci, zasáhl neoprávněným způsobem do elektroměru a toto mu umožňovalo odebírat elektrickou energii, za kterou řádně neplatil. Během několika měsíců způsobil poškozené firmě škodu za téměř 90 tisíc korun. Obvinění si muž převzal, vyšetřování nadále pokračuje.

Středa

Jirkov - Jirkovští policisté pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který v budově místní pošty využil nepozornosti poškozeného. Ze stolku mu odcizil volně odloženou peněženku s osobními doklady a hotovostí. Při výpovědi poškozený uvedl, že mu vznikla škoda za téměř 12 tisíc korun.

Čtvrtek

Kadaň - Policisté v Kadani vyhlásili pátrání po odcizeném vozidle Škoda Octavia, které zmizelo v Komenského ulici. Majitel uvedl, že vozidlo zaparkoval a do druhého dne s ním kdosi odejel na neznámé místo. Škodu stanovil na 704 tisíc korun. Pátrání bylo tentokrát zakrátko zrušené. Poškozený přišel znovu a sdělil, že auto zaparkoval na jiném místě, než si původně myslel a na tuto skutečnost zapomněl. Vozidlo našel, bylo v pořádku.

Pátek

Kadaň - V kadaňské prodejně ulice Na Průtahu zasahovala hlídka policistů z místního obvodního oddělení. Dva muži ve věku 34 a 35 let se zde chovali agresivně a rušili veřejný pořádek. Nereagovali ani na výzvu zasahujících policistů, aby ukončili své protiprávní jednání. Následovalo zadržení a převoz na policejní služebnu. Z jejich jednání bylo patrné, že jsou pod vlivem alkoholu. Svým jednáním se muži dopustili přestupku proti veřejnému pořádku.

Víkend

Chomutov - Chomutovští policisté vyšetřují jednání 41letého místního obyvatele. Ten navštívil budovu v Selské ulici, kde napadl poškozeného. Chytil ho za mikinu, udeřil do obličeje a vše provázal urážkami. Kromě toho poškodil ještě zařízení firmy, celková škoda se vyšplhala na téměř 21 tisíc korun. Jednání muže policisté vyhodnotili jako trestný čin poškození cizí věci.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru