Sestry v nemocnicích Krajské zdravotní dostanou příplatek 2 000 korun
Ilustrační foto. Zdroj:Krajská zdravotní
Chomutov

Ústecký kraj - Všeobecné sestry a další nelékařští zdravotničtí pracovníci, kteří pracují v režimu třísměnného a nepřetržitého provozu, dostanou zvláštní příplatek 2 000 korun. Jeho přiznání potvrdilo svým rozhodnutím představenstvo společnosti Krajské zdravotní na svém jednání 27. září. Příplatek je financován z prostředků ministerstva zdravotnictví.

Představenstvo společnosti zároveň také rozhodlo, že vedoucí zaměstnanci na odděleních, kde je příplatek poskytován, tedy vrchní a staniční sestry, získají příplatek za stejné období také, a to z vlastních zdrojů Krajské zdravotní. „Pravidla nastavená ministerstvem nepamatují na ty nelékařské pracovníky, kteří za chod těchto oddělení odpovídají a řídí je. Jejich práce je náročná a odpovědná a jsem přesvědčen, že je nutné ji ocenit,“ uvedl Ing. Jiří Novák, předseda představenstva.

Zaměstnancům, kteří mají na příplatek nárok, bude vyplacen za měsíce červenec a srpen v mimořádném výplatním termínu na konci září. Dále pak bude vyplácen v běžných výplatních termínech počínaje výplatním termínem za září, což je 12. říjen.

Vedení společnosti a její představenstvo se zabývalo i poskytnutím příplatku pro další skupiny zaměstnanců, kteří pracují nepřetržitě, není u nich však nastaven třísměnný nebo nepřetržitý pracovní režim. Díky podpoře Ústeckého kraje bude možné příplatek 2 000 korun poskytnout ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku i těmto zaměstnancům.

Krajská zdravotní se bude dále zabývat odměňováním i u dalších kategorií zaměstnanců. „Stejně jako jsme řešili absenci osobních příplatků u všeobecných sester, chceme postupně věnovat pozornost i dalším kategoriím zaměstnanců, jako jsou například sanitáři, a zlepšovat jejich odměňování. Na říjnovém jednání představenstva vyhodnotíme možnosti, které nám v tomto směru dá nová úhradová vyhláška,“ uvedl Ing. Jiří Novák.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru