Zběsilá policejní honička na třináctce: Řidiče nezastavily výstřely ani rány obuškem
Ilustrační foto. Zdroj: archiv Policie ČR
Chomutov

Chomutov/Most – Automobilová policejní honička jako z amerického filmu se odehrála na Mostecku a na silnici I/13 ve směru na Chomutov. Před policisty tady zběsile ujížděl 24letý muž z Teplicka. Neváhal přitom bourat do policejních aut, nezastavily ho ani výstřely.

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zločinu násilí proti úřední osobě 24letého muže z obce na Teplicku, který svoji rychlou a bezohlednou jízdnou ohrožoval policisty i ostatní řidiče. 

Hlídka muže stavěla v obci Litvínov na Mostecku 11. září kolem 22. hodiny. Muž však na výzvy k zastavení nereagoval. Naopak přidal a začal ujíždět z Litvínova. U obce Meziboří muž náhle zastavil a prudce dvakrát nacouval do policejního vozidla a poté z místa vysokou rychlostí ujel.

Nebezpečná honička na třináctce

Ujíždějící vozidlo bylo vypátráno u obce Záluží, kde ho hlídka opět vyzývala k zastavení pomocí výstražných zvukových a světelných znamení, což řidič ignoroval a mířil směrem na Dolní Jiřetín. 

„Během jízdy řidič prováděl nebezpečné manévry, bránil hlídce, aby ho předjela a snažil se vůz vytlačit mimo vozovku. Obdobně se choval i na komunikaci I/13, kudy ujížděl ve směru na Chomutov. Během jízdy se snažil vybržďovat pronásledující policejní vozy,“ popsala nebezpečnou jízdu policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Zátaras ani výstřely nepomohly

Na prvním výjezdu řidič odbočil na místní komunikaci. I tam se pokusil vytlačit policejní vozidlo a narazil do něj. Následně dojel až k bráně jedné firmy, kde zastavil a byl obklíčen třemi vozidly, která kolem něj vytvořila zátaras. Policisté vystoupili z vozidel a opakovaně muže vyzývali, aby zanechal protiprávního jednání. Ani tentokrát muž neuposlechl. Couváním a rozjížděním začal narážet do všech policejních vozidel.

„S ohledem na nebezpečné jednání motoristy policisté použili nejprve teleskopické obušky, kterými udeřili do skel vozu a následně i služební zbraň, kterou několikrát vystřelili na kola vozidla. Přesto řidič pokračoval v opakovaném narážení do vozidel, kdy tyto rozrazil a poté mezi nimi projel,“ uvedla dále Světláková.

Chytili ho až doma

Následně řidič ujel asi 200 metrů, zastavil a z vozidla vyběhl a utíkal do důlního prostoru. Policisté muže pronásledovali a zadrželi ho ve spolupráci s teplickými policisty poblíž místa jeho bydliště. 

Muž byl již okresním soudem v Teplicích odsouzen za jízdu přes zákaz řízení a užívání návykových látek při řízení. Soud v Teplících nyní na muže vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Obviněný byl eskortován do věznice. Za toto jednání mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru