Chomutov - V sobotu 12. dubna ožil softbalový areál SC 80 Beavers dětskými hlasy a po celý den tady bylo velice živo. Do našeho města přijelo osm týmů nejmladších softbalistů, chomutovský klub byl pořadatelem prvního turnaje 2. ligy v Tee Ballu v sezóně 2014.

beavers134

Tradičně vzorná organizace ředitele turnaje Martina Chmelíka a jeho kolektivu, bezvadná spolupráce s rodiči a přesně fungující rozpis turnaje dvaceti utkání, to všechno patřilo k devizám sobotního softbalového zápolení.

V základní skupině Bobříci bez porážky

Chomutovští Microbeavers se mezi účastníky turnaje neztratili a vyhráli svoji základní skupinu. Postupně porazili soupeře z Rakovníka, tým Joudrs Praha a také další pražské mužstvo - Spectrum. Své teeballové body na turnaji zaznamenali i další chomutovští nejmladší, Severní Hvězdy Chomutov.

Druhou základní skupinu vyhráli mladí Žraloci z Ledenic a DDM České Budějovice. Ti porazili Hrochy z Havlíčkova Brodu B, druhý tým Joudrs a právě naše Hvězdy. Po základní části se potom hrála utkání nadstavbové části o konečné umístění a současně i o první letošní ligové body.

Celkový vítězem turnaje se nakonec stali softbalisté z jihočeských Ledenic a z DDM České Budějovice, kterým se ve finále podařilo velice těsně zvítězit nad domácími Bobříky.

Konečné pořadí

1/ Žraloci Ledenice a DDM České Budějovice; 2/ SportClub 80 Beavers Chomutov; 3/SK Joudrs Navy Praha – Bohnice; 4/ Spectrum Praha; 5/ SK Joudrs Orange Praha – Bohnice; 6/ Hroši „B" Havlíčkův Brod; 7/ Red Crayfish Rakovník; 8/ Severní Hvězdy Chomutov

Co je Tee Ball...

Je to pálkovaná hra, která se v mnohém softbalu podobá. Rozdíl je pouze v tom, že pálkaři neodpalují míčky nadhazovače, nýbrž „z klidu", z takzvaného stativu. Vzhledem k tomu, že ostatní týmové činnosti v obraně i útoku jsou stejné jako v softbalu, je jasné, že Tee Ball je tou nejlepší přípravou pro tuto skvělou hru.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru