Řidiči pozor! V Chomutově se od poloviny září začne platit za parkování v dalších ulicích
Blatenská ulice. Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – V Chomutově přibývá ulic, kde budou muset řidiči zaplatit za parkování. Od 15. září bude zpoplatněno státní ve Školní ulici a v okolí ulice Blatenská.

Silnice ve Školní ulici přešla z majetku ředitelství silnic a dálnic pod správu města, čímž byla zařazena do systému parkování. V ulici bude parkování určeno rezidentům a to za tisíc korun ročně nebo za 150 korun na měsíc. „Místním obyvatelům se tak velmi uleví, protože ulice byla dosud bez regulace parkování,“ řekl tajemník dopravní komise Martin Kovácz.

Další novinkou od poloviny září je zpoplatnění parkování v okolí Blatenské ulice. Na základě stížností občanů byla do systému parkování zařazena ulice Blatenská, Škroupova a Štefánikovo náměstí s kombinovanou platbou za parkování. „To znamená, že v těchto ulicích budou platit parkovací karty a zároveň krátkodobé parkování placené pomocí automatů,” říká tajemník magistrátu a vedoucí pracovní skupiny pro parkování Theodor Sojka. Krátkodobé parkování bude stát pět korun na půl hodiny a dvacet korun každá další hodina.

V ulicích Za Zborovskou a Vaníčkova bude parkování umožněno pouze pro rezidenty s kartami za 1000 korun na rok nebo 150 korun na měsíc. Tuto část města řidiči jedoucí do práce využívali jako neplacené parkoviště a ztěžovali život místním občanům a zákazníkům obchodů v Blatenské a Škroupově ulici.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru