Chomutov – Městské lázně v Chomutově. Ve své době jeden z nejmodernějších sportovních stánků v republice, dnes pouhý monument a vzpomínka na časy minulé. Přes třicet let (1980) přinášely radost a zábavu všem obyvatelům celého Chomutovska (a nejen jim), dnes jsou osiřelé, rozbité a smutné.

titul

Nikdo je nechtěl

Po počáteční nejistotě, co s nimi nakonec vlastně bude, se v současné době rýsuje završení smutného osudu. Jak zaznívají hlasy z radnice, lázně půjdou s největší pravděpodobností v budoucnu k zemi. Město několikrát celý objekt nabídlo ve výběrovém řízení do pronájmu, dokonce za symbolickou jednu korunu, bohužel, neobjevil se jediný odvážlivec (nebo blázen, záleží na úhlu pohledu), který by do toho šel. A to ani přesto, že při posledním kole řízení už z podmínek vypadla povinnost provozovat tady „plavání".

Rozšíří se parková zóna

Kdy by k demolici mělo dojít, je zatím ve hvězdách, plán, co by mohlo vyrůst na jejich místě, už ale je. „V rámci projednávání dalšího možného využití se uvažuje o rozšíření parku a zóny volného času," říká chomutovská tisková mluvčí Šárka Schönová.

Bazén, sauna, kondičky, to vše je minulost

Máte ještě v paměti, jak to v lázních vypadalo? Pojďte s námi na malou fotoprocházku, zavedeme vás znovu do bazénu, posilovny, kondiček či sauny. Prohlédnout si navíc můžete i místa běžně zapovězená, podívejte se, jak to vypadá ve strojovně (ta je mimochodem stále plně funkční) či v dávno zavřené restauraci. Právě tady je pohled dost smutný, chvílemi jsme při focení měli dojem, jak málo by stačilo, aby posezení nad bazénem znovu ožilo.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru