Aktivisté dali k chomutovskému Lidlu kříž. Tradici nezničíte, říkají
Foto: Národní demokraté Chomutov
Chomutov

Chomutov - Aktivisté umístili před chomutovský supermarket Lidl dřevěný kříž. Má upozornit na chování řetězce, který na svých letácích odstranil z památek křesťanské symboly.

"Dřevěný kříž umístěný aktivisty před chomutovský supermarket Lidl (vlastněný Dietrem Schwarzem, nejbohatším občanem Německa a také velkým kamarádem nechvalně proslulého finančníka G. Sorose) upozorňuje na chování tohoto řetězce, který z obalů svých výrobků, kde jsou vyobrazeny křesťanské památky, odstraňuje v grafickém programu kříže. Nenechme si vzít globálními silami naše kořeny a tradice!" uvedli na svém facebookovém profilu Národní demokraté Chomutov.

Ke kauze se vyjádřil i Lidl Česká republika. "V souvislosti s reakcemi na reklamní materiály a obaly výrobků prodávaných v prodejnách Lidl v rámci tematické akce „Řecký týden“ oficiálně prohlašujeme, že tým v České republice se na tvorbě uvedeného designu nepodílel. Obaly byly vytvořeny mezinárodním reklamním týmem a jsou jednotné pro všechny země, ve kterých obchodní řetězec působí," uvedl řetězec v oficiálním prohlášení.

"Naším úmyslem v Lidl Česká republika rozhodně není popírat historickou realitu. Jsme českou společností, a proto považujeme za důležité kromě naší omluvy zdůraznit, že při všech našich obchodních činnostech jsme vždy ctili a respektovali české historické dědictví, tradice, kulturu i náboženskou identitu a takto se budeme chovat i nadále," dodala společnost.

"Veškeré reakce zákazníků i veřejně činných osob proto předáme mezinárodní centrále v Německu a zasadíme se o to, aby tato kritika byla při tvorbě reklamních materiálů a obalů zohledněna," končí vyjádření českého Lidlu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru