Kde se nejvíc bourá v kraji? Přinášíme přehled nejkritičtějších míst
Řidičům hrozí riziko také na Masarykově třídě v Teplicích, kde se nachází 2. nejnebezpečnější místo regionu. Zdroj: Allianz Automapa 2017
Chomutov

Ústecký kraj – Společnost Allianz vydává již posedmé přehled nejrizikovějších úseků na tuzemských silnicích za poslední tři roky. Kromě nejkritičtějších míst v zemi stanovuje pravidelně také nejnebezpečnější úseky v jednotlivých krajích.

Nejrizikovějším místem v Ústeckém kraji se v letech 2014–2016 stala mírná zatáčka na silnici I/8 kousek od Bořislavi v okrese Teplice. Během tří let se zde stalo celkem 12 nehod se dvěma smrtelnými a jedním těžkým zraněním.

Řidičům hrozí riziko také na Masarykově třídě v Teplicích, kde se nachází 2. nejnebezpečnější místo regionu. Na křižovatce s ulicemi U Červeného kostela a Palackého se v daném období stalo šest nehod se dvěma těžkými a 17 lehkými zraněními.

Další nebezpečná křižovatka leží v Litochovicích nad Labem, městské části Prackovic nad Labem. Jde o křižovatku na silnici I/30 poblíž Labe, před podjezdem železniční trati. Za poslední tři roky se zde odehrálo 7 nehod se dvěma těžkými zraněními.

Čtvrté místo v kraji obsadila Teplická ulice v Děčíně, místní část Bynov. Na silnici I/13 poblíž autoprodejny zde v letech 2014–2016 došlo k 11 nehodám, ze kterých dva lidé vyvázli s těžkými zraněními.

Páté nejhorší místo je na křižovatce v Ústí nad Labem – Něštěmicích. Na křižovatce silnice I/62 a Seifertovy ulice došlo ve zkoumaném období k 9 nehodám se dvěma těžkými zraněními.

Nejnebezpečnější místo v Čechách

Vůbec nejrizikovějším místem v Česku byla v letech 2014–2016 křižovatka na silnici I/27 v katastru obce Třemošná jen několik kilometrů severně od Plzně. Na konci ulice Americká se za poslední tři roky odehrálo celkem 13 nehod. Jedna z nich stála přímo na místě život jednoho cestujícího, dalších 7 se zde vážně zranilo.

Automapa vychází z databáze JDVM (Jednotná dopravní vektorová mapa) s lokalizací všech dopravních nehod v České republice evidovaných policií. Jsou v ní identifikována místa nejčastějších dopravních nehod s vážnými osobními následky v letech 2014–2016. Podmínkou pro zařazení konkrétního úseku do statistiky Automapy bylo, že na dané komunikaci se za poslední tři roky přihodily minimálně dvě na sobě nezávislé vážné dopravní nehody s těžkými zdravotními následky nebo úmrtím a současně mezi těmito tragickými místy nebyla vzdálenost větší než 100 metrů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru