V Chomutově mají letos jen o jednoho prvňáčka více než loni
Prvňáci v ZŠ Na Příkopech v Chomutově
Chomutov

Chomutov/Jirkov - Do lavic chomutovských základních škol v pondělí 4. září usedlo po prázdninách 4915 žáků, poprvé do školy přišlo 565 prvňáčků. Je to pouze o jednoho prvňáčka více než loni.

Nejpočetnější chomutovskou školou je ZŠ Zahradní se 672 žáky. Nejvíce dětí s kornouty dorazilo do ZŠ Školní (89 prvňáčků), ZŠ Zahradní (82 prvňáčků) a ZŠ Březenecká (78 prvňáčků).

Do lavic speciálních základních škol usedlo 253 žáků, z toho v ZŠ 17. listopadu 223 dětí a v ZŠ Palachova 30 dětí. "V přípravných třídách se bude letos učit 47 dětí a v přípravném stupni speciální ZŠ 17. listopadu osm dětí," řekl náměstek primátora Jan Mareš.

V loňském školním roce výuku zahájilo 4821 dětí. Do prvních tříd přišlo 564 dětí čili o jednoho prvňáčka méně než letos

Žáky vítali po prázdninách také v sousedním Jirkově. Na čtyři základní školy dorazilo v pondělí na dvě stě sedmdesát prvňáčků a dětí nastupujících do přípravných tříd.

0509prvnaci1

Prvňáci na ZŠ Nerudova v Jirkově. Foto: Josef Dušek/MěÚ Jirkov

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru